Het echtpaar en burgemeester Bijl geflankeerd door de dochters Brinda (links) en Helma.
Het echtpaar en burgemeester Bijl geflankeerd door de dochters Brinda (links) en Helma. ((Foto: Han Giskes))

Vanaf het water in het huwelijksbootje

PURMEREND - Henk Faber (89) en Rie Faber-Otto (84) kregen maandagochtend bezoek van burgemeester Don Bijl vanwege het feit dat ze 65 jaar geleden met elkaar in het huwelijksbootje stapten.

Beiden zijn geboren en getogen in Amsterdam en leerden elkaar kennen toen Henk op een waterboot werkte, waarmee hij drinkwater kwam brengen bij de schepen in de haven. Rie woonde op de locatie waar Henk het water inlaadde. Na ruim vier jaar trouwden ze en kregen een eigen woning in Amsterdam, wat voor die tijd erg bijzonder was. Ze kregen twee dochters, Helma en Brinda, en later werden ze de trotse grootouders van vier kleinkinderen en overgrootouders van drie achterkleinkinderen.

In 1982 kwamen ze in Purmerend wonen. Ze wonen hier met veel plezier en het bevalt hen uitstekend. Henk heeft van jongs af aan gevaren, dat was zijn lust en zijn leven. Zo voer hij op de rivieren de Rijn en de Waal. Daarna heeft Henk veertig jaar lang op de waterboot gevaren. Op 1 mei 1987 begon in Amsterdam voor het eerst de museumboot te varen. Dit heeft Henk 16 jaar gedaan, inclusief het begeleiden van rondvaarten. Rie is altijd kapster geweest.

Varen was een grote hobby van beiden. Zo hebben ze ook een eigen boot gebouwd, daarmee hebben ze door heel Nederland gevaren. Het huwelijksfeestje wordt in familiekring gevierd.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten