Voorraad huisraad Stichting Present met ’t Noot in vlammen op

Algemeen
Er is weinig over van het wijkcentrum.
Er is weinig over van het wijkcentrum. Foto: Cees Bandt

PURMEREND – De brand in voormalig wijkcentrum ’t Noot was voor de Stichting Present extra zuur. Met het gebouw ging ook de voorraad huisraad voor minder bedeelden die de stichting er had opgeslagen in vlammen op. 

Present koppelt groepen vrijwilligers aan mensen die hulp nodig hebben. Dat varieert van schilderen in huis, een tuin opknappen, een rolstoelwandeling met bejaarden, tot een warme maaltijd koken voor de mensen in de Nachtopvang. 

Tweedehands huisraad

Toen bij de projecten bleek dat veel mensen geen geld hebben voor de meest elementaire huisraad is Present vier jaar geleden als nevenactiviteit begonnen met een huisraadactie, in eerste instantie toen een groep statushouders één voor één woonruimte kreeg in Purmerend. Nog steeds wordt veel aangeboden (en opgehaald) en daarmee worden weer veel Purmerenders geholpen. Die tweedehands huisraad werd opgeslagen in ’t Noot.

Woning inrichten

“We waren op verzoek van de gemeente bezig een woning in te richten voor uitnodigde vluchtelingen en hadden de grote spullen net overgebracht”, vertelt voorzitter van Present Gert Jan den Otter. “De rest, zoals gordijnen, serviesgoed, keukenspullen, enz. stond klaar. Alles weg dus. Verder stond er nog heel veel andere huisraad en meubilair.”

Alternatief

De Stichting was al enige tijd op zoek naar een andere opslagmogelijkheid omdat ’t Noot zou verdwijnen. “We wisten dat opslag in t Noot tijdelijk was en hebben - tevergeefs - lang gezocht naar een alternatief. Present gaat zich nu beraden of we nog een keer helemaal opnieuw beginnen met inzamelen en opslaan. Voorlopig gaan we op bescheiden schaal proberen alleen spullen op te halen waar al een vraag naar is en die dan direct bezorgen”, aldus Gert Jan.

Tips

Tips voor een andere opslagmogelijkheid zijn natuurlijk van harte welkom.