Tips voor wie Zweden mist: omring je met deze Zweedse zaken

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Zweden zit nog op slot, maar dat mag de pret niet drukken. Er zijn heel wat Zwedenfans die momenteel niet naar het land zelf af kunnen reizen, maar zich heerlijk omringen met Zweedse zaken. Een aantal voorbeelden noemen we hier. 

Zweden fans vieren in eigen Hollandse tuin het midzomernachtfeest en kiezen veelal voor een Scandinavische woninginrichting. Witte muren, voddenkleden op de vloer en waarschijnlijk ergens een Zweeds Dalarna paardje op een blankhouten plankje. Er zijn heel wat blogs en sites waar je inspiratie vindt over de Zweedse inrichting, meubelen en schapenvachten. 

In een Fjällraven outfit de zomer door

Zweedse outdoorkleding

Qua kleding is het even zoeken. Er zijn natuurlijk merken genoeg van Scandinavische afkomst, maar als je het echt goed wilt doen ga je voor outdoorkleding van Fjallraven én kies je meteen voor een Fjallraven rugzak. Op die manier kom je al kamperend de zomer prima door en met deze oersterke jacks, tenten en rugzakken kun je tot ver in de winter buiten blijven. Bij wijze van spreken dan. 

Zweedse dis

Oké, je kiest er misschien niet voor om op je vrije dag naar Ikea te gaan (snappen we), maar niet getreurd. Ikea heeft onlangs haar recept van de Zweedse balletjes prijsgegeven en die kun je gewoon op internet vinden. De Zweedse keuken is overigens heel prima, vooral in de zomermaanden pakken ze flink uit met vis, aardappeltjes en rode bietjes in alle mogelijke varianten. Kun je je hart aan ophalen. 

Zweedse films, series en boeken

Natuurlijk mogen we de televisie en Netflix niet vergeten. Als het om Scandinavië gaat kun je je te buiten gaan aan crimi’s en familieverhalen. Netflix staat er vol mee (Sorjonen, The Bridge, Midnight Sun, Springvloed) en als dat het niet wordt, zijn er altijd de boeken nog van bijvoorbeeld Henning Mankell of Stieg Larsson. 

Met de Kånken rugzak ben je helemaal lagom

Zweedse lagom lifestyle

Heb je dan nog niet genoeg Zweedse vibes binnen gekregen, dan wordt het tijd voor Lagom. De lifestyle gebaseerd op de Zweedse filosofie van niet te veel en niet te weinig. Beetje balans dus. Beetje thuis zijn, beetje buiten zijn. Dat soort dingen. Pak je Fjallraven Kanken, want die zal je vast wel hebben als diehard Zweden fan. Dit is de meest populaire rugzak van het bekende Zweedse outdoormerk. Daar ga je lekker mee op pad. De paden op en de lanen in. Zweden is nog even ver weg, maar we halen Zweden op deze manier gewoon dichterbij. 

(Dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van Rodi Media)