Mooist versierde kersttuin Purmer Noord in Speelwagenstraat

Algemeen
Net als de nummers twee, drie en vier kregen de winnaars namens de Wijkkerngroep een waardebon van Mario Hegger.
Net als de nummers twee, drie en vier kregen de winnaars namens de Wijkkerngroep een waardebon van Mario Hegger. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Zaterdagochtend 16 januari zijn leden van de Wijkkerngroep Purmer Noord en wijkwethouder Mario Hegger langs geweest bij de winnaars van de mooist versierde kersttuin. Het gezelschap ging als eerste naar de eigenaars van de winnende tuin, aan de Speelwagenstraat 48. Daarna werden de bewoners van Papaverstraat 41, Bunderstraat 25 en Pottenbakkerstraat 49 met een bezoekje vereerd. Zij wonnen de tweede- tot en met de vierde prijs. Allen kregen een waardebon. Vooraf waren 12 tuinen genomineerd.

De wijkkerngroep onder leiding van voorzitter Ed Vredeling schrijft aan het einde van dit jaar opnieuw een wedstrijd uit voor de mooist versierde kersttuin. Daarnaast komt er een verkiezing van de mooist versierde straat of hofje. Er wordt gekeken of grote straten kunnen worden ingedeeld in clusters. Zodat ook een aantal buren naast of bij elkaar in de gelegenheid worden gesteld mee te doen.

De winnende tuin.
Deze tuin eindigde als tweede.
De winnaar van de derde prijs.
De eigenaar van Pottenbakkerstraat 49 kreeg de vierde prijs.