Winnares loterij Jerry tegen MS geeft prijs door

Algemeen
De winnares van de loterij hoopt een veelvoud van het bedrag binnen te krijgen voor Jerry.
De winnares van de loterij hoopt een veelvoud van het bedrag binnen te krijgen voor Jerry. (Foto: )

PURMEREND - Vorige week vond de trekking plaats van de loterij van de actie Jerry tegen MS. Opvallend was dat de winnares van de door Praxis beschikbaar gestelde luxe barbecue heeft haar prijs met een goede reden terug gegeven. Ze kan de barbecue niet kwijt op haar balkon. Daarom besloot de prijs te laten veilen. Het bedrag wat ze hiermee ophaalt word op de rekening van de crowdfundingactie voor Jerry gestort. Een mooi gebaar.

Ruim 50 prijzen werden verloot. De winnaars staan vermeld op de Facebookpagina Jerry tegen MS. Inmiddels is een bedrag van bijna € 27.000,- gedoneerd. De helft van het benodigde bedrag komt dus in zicht. Bij een stand van € 60.000,- kan Jerry Huizinga zijn koffers pakken en zich in Rusland melden voor de enige operatie die nodig is om te genezen van de ernstige MS-aandoening.

De vrienden van Jerry hebben nog het een en ander in petto om te proberen het eindbedrag aan te tikken. Zo zal er in het weekend van 21 en 22 augustus een grootse rommelmarkt worden opgetuigd. Daarnaast is men in voorbereiding voor een veiling van belevenissen. Deze worden de komende weken en maanden door de vrienden verzameld. Een tipje van de sluier kan worden gemeld, namelijk de organisatie heeft iets van een bekende Ajax-speler gedoneerd gekregen. Het is een van de stukken die dan onder de hamer komen.