Jopie en Cor Sirach-Möllenkamp 65 jaar getrouwd

Algemeen
Cor en Jopie met de bloemen die ze net van burgemeester Don Bijl hebben gekregen.
Cor en Jopie met de bloemen die ze net van burgemeester Don Bijl hebben gekregen. ((Foto: Han Giskes))

PURMEREND - Burgemeester Don Bijl bracht op woensdag 27 oktober een felicitatiebezoek aan het echtpaar Cor en Jopie Sirach-Möllenkamp ter gelegenheid van hun 65-jarig huwelijk.

Cor (87) en Jopie (85) zijn beide geboren en getogen in Amsterdam. Ze hebben elkaar in 1953 ontmoet op een door de dansschool georganiseerde benefietavond voor de watersnoodramp.

Drie jaar later trouwde het stel en zijn zij gaan inwonen bij de ouders van Cor. 51 jaar geleden is het echtpaar naar Purmerend verhuisd. Zij wonen hier al jaren met veel plezier. 

Het stel kreeg drie dochters. Later werd de familie uitgebreid met vier kleinkinderen en inmiddels ook vier achterkleinkinderen.

Cor was vroeger metselaar van beroep en heeft jarenlang, samen met zijn broers, bij het aannemersbedrijf van zijn vader gewerkt. Jopie werkte voor hun huwelijk bij een atelier. Later heeft zij nog gewerkt bij de boekhandel van gebroeders Winter. Na het huwelijk zorgde Jopie voornamelijk voor het huishouden en de kinderen. 

In hun vrije tijd waren Cor en Jopie graag actief. Zo heeft Cor lang gevoetbald en is hij een tijd voetbalcoach geweest, en hield Jopie van kegelen. Verder fietst Jopie veel en is altijd wel bezig met klusjes in het huis. Daarnaast heeft ze het druk met de kleinkinderen en achterkleinkinderen.