ZVVO Sandow is op zoek naar de jeugd - Een van de grootste zaalvoetbalverenigingen barst van ambities

Nieuws
De C-junioren werden jaren geleden zelfs landskampioen. (Foto: aangeleverd)
De C-junioren werden jaren geleden zelfs landskampioen. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

PURMEREND - Zaalvoetbal is een geweldige sport. Daar weten ze bij ZVVO Sandow alles van. De club speelt het spelletje al vele decennia en deed dit al ten tijde dat PZV De Smoeshaan, later De Bonte Koe, Sporting De Gors en Flying Petrels/Look Mode onderlinge duels op het scherpst van de snede uitvochten. Sandow heeft haar bestaansrecht dus wel dubbel en dwars bewezen.
De Purmerendse zaalvoetbalclub, de oudste van de stad en ontstaan vanuit een fusie tussen ZVVO (Zaal Voetbal Vereniging Onberekenbaar) en Sandow, is naarstig op zoek naar jeugdspelers. Vooral spelertjes in de leeftijd van 9 tot 13 jaar, maar ook oudere jeugd is zeer welkom.
Cor Ernest is manager van ZVVO Sandow. Hij somt enkele voordelen van indoorvoetbal op. "Zaalvoetbalwedstrijden zijn niet weersafhankelijk en gaan altijd door, alle weekeinden ben je lekker vrij, want je speelt op doordeweekse avonden in kleine teams waarbij doorlopend gewisseld mag worden. Iedereen komt dus elke wedstrijd aan de bak".
Op dit moment spelen de senioren in 29 mannenteams op elk niveau, van de eerste- tot en met de zevende klasse. Ernest: "Dit seizoen hopen we met ons eerste team te promoveren naar de hoofdklasse. Daarnaast hebben we sinds kort een vrouwenteam in de derde klasse. We hebben inmiddels nog maar drie jeugdteams, terwijl dat er voorgaande seizoenen wel tien waren. Voor de jeugd is bij ons als enige club in Purmerend de mogelijkheid om zaalvoetbal in competitieverband te spelen".

Weinig aanwas

In 2011 en 2016 werden de A-junioren (onder 19) van ZVVO Sandow districtskampioen en in 2015 werden de C-junioren (onder 15) zelfs landskampioen. "Helaas is er de laatste jaren onvoldoende aanwas, vooral bij de jongere jeugd. Daarbij willen wij de meisjes natuurlijk niet vergeten, want het vrouwenvoetbal wint steeds meer populariteit. Om het zaalvoetbal onder de jongere jeugd te promoten doet onze jeugdtrainer Aat Breebaart ook mee met de Jeugd-Sport-Pas van Spurd, maar dat levert onvoldoende instroom om nieuwe teams te formeren. We krijgen bijna wekelijks verzoeken van ouders die informeren naar de mogelijkheden voor hun kinderen en die moeten we vooralsnog teleurstellen", zegt de manager.
Nieuwe jeugdleden kunnen zich vrijblijvend aanmelden, maar het liefst ziet Ernest dat vriendenteams van 7 spelers of meer spelers aanmelden. De kosten voor het zaalvoetbal zijn vanaf € 30,- voor onder 11 jeugdleden tot € 90,- euro voor onder 19 jongeren. De contributie voor senioren bedraagt € 120,- per seizoen. De wens van de vereniging is om voor de voorjaarsserie van het seizoen 2018-2019, die in januari van start gaat, meer jeugdteams bij de KNVB in te schrijven.
Sponsoring

ZVVO Sandow is blij met kledingleverancier Sport2000, die een compleet Jako clubtenue verkoopt voor € 45,-. "En met een teamsponsor hoeft dat zelfs weinig of niets te kosten", voegt de manager eraan toe. Het vinden dan sponsors wordt volgens hem steeds lastiger. "Wij hebben nu eenmaal geen velden waarlangs reclameborden geplaatst kunnen worden en zelf reclame maken in de gemeentelijke sporthallen is helaas niet toegestaan. Toch proberen we er alles aan te doen om het voor teamsponsors aantrekkelijk te maken. Zij krijgen sowieso een vermelding op onze clubsite en binnenkort ook op onze club-tv bij de sponsor van ons eerste team in de bowling".
Dromen van sporthal

ZVVO Sandow speelt de thuiswedstrijden in de Purmerendse sporthallen De Beuk en De Vaart. Deze hallen zijn echter vaak al volgeboekt waardoor de teams moeten uitwijken naar locaties in andere plaatsen in Waterland. Overigens worden de thuiswedstrijden van de jeugd nagenoeg altijd in de vroege avonduren in Purmerend gespeeld.
"Wij zijn met bijna 350 leden weliswaar een van de grootste zaalvoetbalverenigingen van Nederland en we willen graag verder groeien. Onze droom is om ooit over een eigen sporthal te kunnen beschikken. Maar zover is het nog lang niet".
Meer informatie vind je op www.zvvo.nl of stuur een email naar bestuur@zvvo.nl of bel 0299-470775. Cor Ernest is mobiel bereikbaar op 06 51 53 94 93.