Het bokbier vloeit zondag 6 oktober weer rijkelijk.
Het bokbier vloeit zondag 6 oktober weer rijkelijk. ((Foto: Han Giskes))

De Bonte Koe presenteert 70 Bokbieren

PURMEREND - Het 29e Bokbierfestival van De Bonte Koe wordt gehouden op zondag 6 oktober, voor deze gelegenheid omgedoopt tot boktober. Het biercafé presenteert die dag 70 verschillende bokbieren in de inmiddels fameuze Bier Tap 100. Het gaat om drie Duitse- en vier Belgische bokbieren, de rest is van Nederlandse makelij.

Het festival heeft grote bekendheid; niet alleen in Purmerend en omgeving, maar steeds meer belangstellenden vanuit de wijde omtrek komen een of meerdere lekkere bokbieren proeven. Huub Arends: "Aangezien het festival in de Amsterdamse Beurs van Berlage gesneuveld is, verwachten we nog meer mensen dan andere jaren. Het wordt steeds meer een soort van reünie."

De vaste bezoekers kennen de spelregels. Voor de nieuwkomers is het goed om te weten dat iedereen een glas met twee muntjes koopt. Hiervoor kunnen ze een goedkope of duurdere bokbier kopen. Muntjes kunnen worden bijgekocht en het glas als aandenken worden meegenomen.

Het festival wordt net als voorgaande jaren in een tent voor De Bonte Koe gehouden. In dezelfde tent treedt vrijdagavond 4 oktober The Tribute To The Cats Band op en een dag later vindt het Oktoberfest plaats. Laatstgenoemde festiviteit is compleet uitverkocht, maar voor het optreden van The Tribute To The Cats Band zijn nog beperkt kaarten te koop. Meer informatie en kaartverkoop in De Bonte Koe.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten
 

Fotoseries