Proeflokaal Bakker 10 jaar

PURMEREND - Op maandag 13 mei viert Proeflokaal Bakker het 10-jarig bestaan. Eigenlijk is het letterlijk en figuurlijk haar 10-jarig bestaan, want het bekende établissement, ooit bekend als Café Bakker, is altijd door vrouwenhanden in bedrijf gehouden. Sedert 1929 door drie generaties vrouwen aan het roer van het toen nog bekende marktcafé dat alleen op de dinsdagen tijdens de veemarkt open was.

Toen de veemarkt was verdwenen van het plein is het in handen gekomen van Lida Finnema en Paul Verhoeven. Lida is inmiddels de vierde eigenaresse van dit mooie café, dat ze samen met haar man bestiert.

Nu met vele speciaalbieren en mooie Genevers is het café omgedoopt tot Proeflokaal. Van dinsdag tot en met zondag open en met vele activiteiten. Zoals Keezen, een Noord-Hollands bordspel, klaverjassen, een Vrouwenbiergilde (Eerste van Nederland), dichtersavonden en de laatste vrijdagavonden live Gipsy jazz verzorgd door de formatie Peu de Feu. Eens in het jaar wordt er live bier gebrouwen in het kader van de week van het Nederlandse bier.

Het Proeflokaal heeft een gezellig terras, en in de zomermaanden een extra groot terras op de koemarkt.

Lida: "Wij kunnen terugkijken op een mooi decennium met veel van onze gasten die ons goed weten te vinden. De afgelopen 10 jaar zijn voorbijgevlogen met mooie herinneringen. Wij zeggen altijd: dit bereik je alleen maar door je trouwe bezoekers, en bereid te zijn om altijd hard te werken. Of je nou van ver komt en ons een keer hebt bezocht, of een buurtbewoner die drie keer in de week komt, het is altijd fijn dat de mensen met een blij gezicht ons weer bedanken voor een fijn verblijf. Voorlopig gaan wij lekker zo door en gaan op voor de toekomst."

En tot slot: "Wij willen alle bezoekers en relaties van ons Proeflokaal hartelijk danken voor waar wij nu staan."

Meer berichten