Voorzitter Dick Blokker van Gilde Purmerend en Omstreken hijst de vlag op het oude stadhuis.
Voorzitter Dick Blokker van Gilde Purmerend en Omstreken hijst de vlag op het oude stadhuis. ((Foto: aangeleverd))

Jubilerend Gilde ontvangt collega's

PURMEREND - Gilde Purmerend en Omstreken bestaat 25 jaar en mede in dat kader mag de jubilaris op woensdag 15 mei de Landelijke Gilde Wandeldag organiseren. "Daar zijn we trots op en nog trotser zijn we op het feit dat we Gildegidsen uit het hele land mogen ontvangen in de raadszaal van het gemeentehuis aan de Purmersteenweg en dat de burgemeester het openingswoord voert", aldus secretaris Aafke Otter.

Er hebben zich inmiddels vanuit heel Nederland 55 collega-Gildegidsen aangemeld. Met de gidsen, het bestuur en de coördinatoren zullen circa 70 mensen woensdag aanwezig zijn. "We vinden het een eer om de collega's in Purmerend te ontvangen. Zij krijgen een mooi programma voorgeschoteld. We vertellen over de boeiende geschiedenis van de meer dan 600 jaar oude stad en over onze iconen de architecten Stam, Stuyt en Oud die tot ver buiten Purmerend beroemd zijn geworden."

Het programma is als volgt: om 10.30 ontvangst met koffie/thee in het Stadhuis; 11.00 uur welkom gevolgd door de opening door een openingswoord door burgemeester Don Bijl; om 11.15 uur start een film over Purmerend, daarna volgt een presentatie over de geschiedenis van Purmerend, met het accent op de iconen Oud, Stuyt en Stam. Vervolgens is er een toelichting op de activiteiten van het jubilerende Gilde Purmerend en Omstreken. Van 12.30 tot 13.30 uur is er een lunch in Theater de Purmaryn.

Aansluitend is een wandeling in de stad. De deelnemers kunnen kiezen uit een wandeling door de historische binnenstad met 118 Rijks- en gemeentemonumenten en een architectenwandeling over het leven en werken van Oud, Stuyt en Stam Watersnoodwandeling met onder andere uitleg over de beheersing van het water.

Vanaf 15.00 uur is de afsluiting met een drankje in de Purmaryn.

Meer berichten