Big Green voorkomt kalkaanslag

Partnerbijdrage
Martin Kok is een van de mannen achter het succes van Big Green.
Martin Kok is een van de mannen achter het succes van Big Green. (Foto: Rodi Media/MvS)

REGIO – Geen kalkaanslag meer en lekkerder drinkwater. Het zijn de voordelen die Big Green uit Volendam met zijn gelijknamige product biedt: een apparaat dat tussen de leiding wordt geplaatst en kalkaanslag voorkomt, maar ook het water effectief filtert. Kalkaanslag verwijderen uit onder andere de badkamer is een tijdrovende klus. “We verkopen dan ook een stukje comfort”, aldus mede-eigenaar Martin Kok.

Zijn compagnon, Ben Steur, werkt al vijfentwintig jaar in de water(behandelings)branche en ontmoette zo een aantal jaren geleden de Amerikaanse uitvinder van een revolutionair concept. Een systeem dat kalkaanslag voorkomt zonder zout of chemicaliën, geen water verspilt en de kleur, geur en smaak van je water verbetert. Steur was er zo enthousiast over dat hij het in Nederland aan de man wilde brengen.

Veel apparaten geplaatst

Daar is hij in 2018 mee begonnen, in samenwerking met Martin Kok. De een doet de techniek, de andere de marketing en het klantcontact. Een soepele samenwerking, waarvan ze nu de zoete vruchten plukken. Er zijn de afgelopen twee jaar veel apparaten geplaatst en dat heeft geleid tot een stroom aan positieve reacties. Over kopjes en glazen bijvoorbeeld die kraakhelder uit de vaatwasser komen. Kok: “Laatst haalde een klant een opmerking van zijn werkster aan: ‘Het lijkt wel of de badkamer geen kalkaanslag meer heeft’, had zij tijdens het zemen van de tegels verbaasd uitgeroepen.”Ze wist niet dat de big green geplaatst was.”

Aantal aanvragen neemt toe

Het aantal aanvragen neemt toe, met name dankzij mond-tot-mondreclame, en Kok denkt er over na of er niet heel snel iemand bij moet. Want Steur rijdt dagelijks kriskras door heel Nederland om de apparaten te monteren en dat is, als de groei doorzet, niet meer te behappen.

Particulieren

Kok: “We zijn begonnen met het systeem te introduceren bij bedrijven waar waterverspilling een groot probleem is. Hotels bijvoorbeeld vragen klanten om handdoeken twee keer te gebruiken, maar hebben ondertussen een ontharder staan die gigantisch veel water verspilt. Maar we komen bijna alleen maar bij particulieren omdat daar momenteel de vraag ligt. We zijn daar nu redelijk druk mee. En dat komt toch ook deels door de coronacrisis. Mensen gaan niet op vakantie, zitten meer thuis en zijn meer met hun huis bezig. Ze willen bewuster en milieuvriendelijker leven, gaan zoeken en vinden ons.”

Martin Kok verwacht dat de groei van milieuvriendelijke systemen zal toenemen. De voordelen ten opzichte van systemen met zout zijn enorm. Geen waterverspilling, geen zout of chemicaliën toevoegen en dus veel beter voor het milieu en je drinkwater.

Meer weten? Kijk op www.big-green.nl of bel 0299-321188.