Maan komt ook naar Reuring - Na Waylon tweede grote naam op festival in juni

Nieuws
Maan heeft ondanks haar jonge leeftijd al een indrukwekkende CV. (Foto: aangeleverd)
Maan heeft ondanks haar jonge leeftijd al een indrukwekkende CV. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

PURMEREND - Het Reuring Festival, dat van 21 tot en met 24 juni in het Leeghwaterpark en in de binnenstad wordt georganiseerd, heeft na Waylon een tweede aansprekende naam weten te strikken. Zangeres Maan staat op zondag 24 juni op het hoofdpodium tijdens Reuring Cityslam in het Leeghwaterpark.
Maan (22) kreeg twee jaar geleden naamsbekendheid door het winnen van het zesde seizoen van The Voice of Holland. Inmiddels heeft Maan de Steenwinkel, zoals haar volledige naam luidt, met volle overtuiging haar plek in de Nederlandse muziekwereld veroverd en staat ze momenteel samen met Ronnie Flex in de hitlijsten met het nummer ‘Blijf bij mij’.

Grote wens


De zangeres uit Bergen maakte verschillende succesvolle singles en verzorgde veel liveoptredens, terwijl ze ook een graag geziene gast in een scala aan tv-programma’s was. Hoewel ze veel van haar dromen al heeft bereikt, heeft ze nogal wat zaken op haar wensenlijst staan. Zoals een grote zaal als de Ziggo Dome in no time uitverkopen. En in het buitenland optreden, "ergens in een line up tussen Beyoncé en Justin Bieber", wenst Maan lachend. Met alles wat ze in de eerste twee jaren heeft bereikt, weet je het nooit. Het contrast met vriendinnen vindt ze nog steeds grappig: zij naar college, Maan naar de Ziggo Dome.

Hardwell


Maan doorliep het Murmellius Gymnasium in Alkmaar. In 2015 was ze deelnemer aan The Voice of Holland. Zij won eind januari 2016 de finale met de single Perfect World, geproduceerd door DJ Hardwell. Het nummer kwam amper twee weken later binnen in de Top 40 en op 1 april van dat jaar ontving ze een gouden plaat voor die single uit handen van Hardwell. Onmiddellijk kwam de tweede single uit, Ride It. Deze haalde de hitparade en werd eveneens een gouden plaat. Maan stond zes avonden in Ahoy tijdens Toppers in concert 2016 - Christmas party of the year. In december 2016 volgde haar eerste presentatieklus voor het programma Soundcheckers bij KPN. En was ze voor het eerst te horen als stemactrice in de film Sing.
In februari 2017 werd haar beginnende zangcarrière beloond met 'Doorbraak van het Jaar' bij de 100% NL Awards. Maan nam als artiest deel aan het tiende seizoen van het televisieprogramma Beste Zangers, dat vanaf mei 2017 werd uitgezonden door de AVROTROS. Zij behaalde met het door haar gezongen nummer Jij Bent de Liefde, gemaakt door Kenneth Bron beter bekend als Kenny B, een eerste plek in de iTunes-lijst. Ook deed ze mee programma Dance Dance Dance en vormde samen met oud B-Brave-lid Kaj van der Voort een dans-duo.
Vorig jaar bracht ze de single Almost Had It All uit, maar die bleef hangen in de tipparade(s) en werd geen groot succes. Op 6 oktober 2017 kwam het nieuwe album Picasso van de Nederlandse rapper Sevn Alias uit, waarop Maan een nummer heeft met Sevn genaamd In Amsterdam. Dit nummer kwam hoog binnen in de Single Top 100. In december vorig jaar begon Maan aan haar eerste eigen clubtournee van zes shows. De eerste show was op 1 december in Den Haag.

Voor ieder wat wils


Het Reuring Festival vormt ook dit jaar weer één gevarieerd hoogtepunt. Hét internationale zomerfestival voor live muziek en (straat)theater vindt plaats van donderdag 21 tot en met zondag 24 juni in Purmerend. In het festivalhart in het Leeghwaterpark en in de binnenstad wordt vier dagen lang een scala aan muziek en entertainment geboden. Met dans, live muziek, straattheater en spectaculaire voorstellingen biedt het Reuring Festival voor ieder wat wils.
Voor meer informatie over de programmering van Reuring is het raadzaam de website www.reuring.com in de gaten te houden.