Driehonderd jaar Besselingen in West-Friesland - Familieleden op zoek naar afstammelingen voor grote reünie
  Nieuws

Werkgroep 300 jaar Besseling met v. l.n.r. Martha Besseling, Marie Besseling, Afie Besseling, Geertje van der Gulik, Simon Besseling en Theo Besseling, familie van initiator Piet Besseling. (Foto: Besseling)
Werkgroep 300 jaar Besseling met v. l.n.r. Martha Besseling, Marie Besseling, Afie Besseling, Geertje van der Gulik, Simon Besseling en Theo Besseling, familie van initiator Piet Besseling. (Foto: Besseling) (rodi.nl)

REGIO - Om de vijf jaar is het de traditie van de familie Besseling om een familiereünie te houden. Dit is altijd weer een feest van herkenning en een gezellig samenzijn. Een werkgroep van familieleden hebben nu grootse plannen voor 2020. De reünie wordt groter dan alle voorgaande keren en daarvoor zoeken ze afstammelingen van de Besselingen die nog niet afweten van deze lustrumfeesten.
In 1720 kwam Gerrit Besseling vanuit Emmerich, net over de grens met Duitsland, naar Noord-Holland. Als hoefsmid trok hij via Purmerend, Edam en Amsterdam naar Wognum waar hij als fijnsmid/edelsmid aan de slag ging. Hij wordt gezien als de stamvader van alle Besselingen die nu in West-Friesland leven of naar elders binnen Nederland verhuisd zijn. Harry Custers van de familiewerkgroep en partner van een Besseling: "Ieder lustrum wordt er door de familie Besseling een reünie gehouden maar wij willen het grootser aanpakken op 5 september 2020. Het is dan driehonderd jaar geleden dat Gerrit besloot om zich hier te vestigen. Daarom zijn wij, (in)direkt verbonden aan de Besselingen-familie, op zoek naar alle Besselingen en Besseling-verhalen in deze regio. Heet u Besseling of heeft u leuke anekdotes betreffende de familie Besseling, neem dan contact op via info@300jaarbesselingen.nl of kijk medio september op www.300jaarbesselingen.nl."

Meer berichten