Kop van Nazomerfeesten is eraf

  Nieuws
De start van de kidsloop tijdens de Marktstadrun. (Foto: Han Giskes)
De start van de kidsloop tijdens de Marktstadrun. (Foto: Han Giskes) (rodi.nl)

PURMEREND - De kop is eraf voor de Nazomerfeestweek. Het jaarlijkse evenement werd zaterdag op de Kaasmarkt geopend door wethouder Eveline Tijmstra. Daarna volgde de lancering van Citymarketing en het kaasconcert door Stedelijk Orkest.
Op de zaterdag werden achtereenvolgens de Marktstadwalk, de rollatorloop, de open dagen van de brandweer, modelbouwvereniging, de open monumentendag, het bridgetoernooi op de Koemarkt en het mixtoernooi in sporthal De Beuk voor de invulling. Met wisselend succes, want waar de langste afstand (25 kilometer) van de Marktstadwalk een matige belangstelling kende, was de animo voor de 13 kilometer veel groter.
De open dag van de brandweer was als gewoonlijk laaiend druk. Het blijkt dat een dergelijk initiatief zowel bij vader als de kinderen het nodige losmaakt. Vuurtje stoken en blussen, in de hoogwerker en verschillende demonstraties waaronder met honden, alsmede reddingsacties doen het altijd uitzonderlijk goed.
Voor en tijdens de rollatorloop heerste een gezellig sfeertje. Bij de finish kreeg iedere deelnemer een slinger omgehangen, gevolgd door een kop koffie met een wat lekkers erbij bij Brownies & Downies.

Marktstadrun druk
Zondag was onder andere de grote Marktstadrun en de actie Duik Purmerend Schoon. Beide evenementen werden een groot succes. De Marktstadrun kenmerkt zich door een jaarlijks groeiende populariteit, zowel bij de kinderlopen als bij de overige afstanden.
Afgelopen maandagavond was het pijprookkampioenschap van de Gesellighe Dampkring in Proeflokaal Bakker en het tafeltennissen in De Karekiet, op dinsdag gevolgd door de veetentoonstelling, warenmarkt en kaasmarkt. En woensdag was er de activiteit Nazomerfeestweek in het klein, het voetbaltoernooi voor de jeugd om de Marktstadbokaal, het keezen in Bakker en de open training van BEP.
Kortebaandraverij
Vanmiddag vindt in de Nieuwstraat de spectaculaire kortebaandraverij plaats. Daarna is er in alle horecagelegenheden het Hengstenbal. Met optredens van tal van Nederlandstalige artiesten.

Meer berichten