Steungezinnen gezocht waar kind gewoon kind kan zijn - Samenwerkingsverband tussen gemeente en Buurtgezinnen.nl
  Nieuws

PURMEREND - Buurtgezinnen.nl zoekt voor overbelaste gezinnen een steungezin in de buurt. Zodat ouders weer op adem kunnen komen en kinderen zich positief kunnen blijven ontwikkelen.
Die oproep doet Irene Langerijs, coördinator Buurtgezinnen.nl in Purmerend. Sinds kort kunnen Purmerendse gezinnen die overbelast zijn, een beroep doen op buurtgezinnen.nl De gemeente is hiervoor een samenwerkingsverband aangegaan met de organisatie.

Herkenbaar

Het kan niet anders of ouders herkennen het: soms zit alles tegen, stapelen problemen zich op binnen een gezin. Het kost veel moeite hebben om alle ballen in de lucht te houden. Ze hebben dan weinig puf over voor de opvoeding, waardoor de kinderen soms te weinig aandacht krijgen.
Buurtgezinnen.nl is een onafhankelijke stichting die (opvoed)ondersteuning biedt aan overbelaste gezinnen. Vanuit Buurtgezinnen is Irene Langerijs aangesteld als coördinator voor de gemeente Purmerend.
Groeiende vraag

Inmiddels hebben meerdere gezinnen zich als vraaggezin bij Buurtgezinnen aanmeld waardoor de vraag naar steungezinnen groeit. “Ik weet dat er in Purmerend voldoende steungezinnen zijn maar ik moet ze alleen nog zien te bereiken en dat probeer ik via Purmerend op Zondag te doen”, aldus Langerijs.
Voor meer informatie zie de website www.buurtgezinnen.nl en de Facebookpagina https://www.facebook.com/Buurtgezinnen.nl.in.Purmerend/

Meer berichten