Zaterdag eerste Life Goals zaalvoetbaltoernooi - Van 11.00 tot 16.00 uur in sporthal De Vaart

  Nieuws
Het team van Life Goals Purmerend heeft al wel meegedaan aan enkele buitenactiviteiten. Zaterdag zijn ze actief in De Vaart. (Foto: Rennaert Ruinen/Ruinen Fotografie)
Het team van Life Goals Purmerend heeft al wel meegedaan aan enkele buitenactiviteiten. Zaterdag zijn ze actief in De Vaart. (Foto: Rennaert Ruinen/Ruinen Fotografie) (rodi.nl)

PURMEREND - Sporthal De Vaart in Purmer-Zuid is zaterdag 24 november strijdtoneel van het Life Goals Winter Festival oftewel het eerste door de stichting Life Goals geïnitieerde zaalvoetbaltoernooi. Aan het toernooi doen 16 teams mee.
Life Goals Purmerend is met een equipe van de partij evenals De Wherevogels. Leviaan doet met twee teams mee waaronder een van medewerkers. Verder bestaat het deelnemersveld uit teams uit Amersfoort, Leiden, Maastricht, Den Haag, Venlo, Enschede en Alkmaar. De eerste wedstrijd begint om 11.00 uur, rond 16.00 uur is de prijsuitreiking. Er is een dagwinnaar en er wordt eveneens een Fair Play prijs uitgereikt.
Pauline Sepers is vanuit Spurd nauw betrokken bij Life Goals Purmerend. Sepers was in februari van dit jaar, bij de start van Life Goals in Purmerend, de grote animator. Ze is blij dat na buitenevenementen nu een sportieve binnenactiviteit wordt georganiseerd. “Onder de paraplu van Life Goals Nederland zijn vier zomerse evenementen op touw gezet. Er was ook grote vraag naar binnenactiviteiten. Toen ik dat hoorde, ben ik ermee aan de slag gegaan en is dit toernooi tot stand gekomen”, aldus Pauline.

Fair Play
Ze benadrukt dat het zaterdag niet alleen gaat om het best presterende team. “Minstens zo belangrijk is het winnen van de Fair Play prijs”. Wie de prijzen gaat uitreiken is vooralsnog niet bekend. Wel is het zeker dat wethouder Mario Hegger om 11.00 uur de aftrap verricht.
Veilig klimaat
Life Goals Purmerend is een samenwerkingsverband tussen AOP (Algemeen Opvangcentrum Purmerend), Leviaan, Reakt, Spurd, vv De Wherevogels en Rugby Club Waterland. Life Goals Purmerend richt zich op Purmerenders van 18 met meervoudige problematiek. Voor hen kan sporten/bewegen en elkaar ontmoeten in een veilig sportklimaat het vonkje zijn om weer in beweging te komen.
De methodiek van Life Goals is gebaseerd op beweging. Letterlijk en figuurlijk, omdat mensen door actief deel te nemen aan de programma’s werken aan lichaam en geest. Sport wordt ingezet als middel om mensen op het gebied van zelfvertrouwen, discipline, respect en doorzettingsvermogen te versterken.
Betrokken
Er zijn iedere week, onder begeleiding van acht door Life Goals Nederland opgeleide Maatschappelijke Sportcoaches, sportieve activiteiten (voetbal en bootcamp). De coaches zijn afkomstig van de samenwerkingspartners. Zij zijn met hun betrokkenheid, enthousiasme en deskundigheid bepalend voor het succes van het programma. Zij coachen niet om het winnen, maar hebben vooral oog voor de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers.

Meer berichten
 

Fotoseries