Marône Welbergen lijsttrekker GroenLinks Purmerend

Politiek
De kersverse lijsttrekker van GroenLinks.
De kersverse lijsttrekker van GroenLinks. ((Foto: aangeleverd))

PURMEREND - Marône Welbergen is de nieuwe lijsttrekker van GroenLinks voor de gemeenteraads­verkiezingen op 24 november. In een digitale ledenvergadering van de afdeling Purmerend-Beemster is zij met algemene stemmen gekozen. De rest van de kandidatenlijst is daarna per referendum vastgesteld.

Marône Welbergen woont in de Purmer-Noord en zit sinds maart 2018 in de gemeenteraad van Purmerend. Zij is één van de talenten die zijn voortgekomen uit VIPPs (Vrouwen In Purmerendse Politiek) en kwam zo tijdens de vorige verkiezingen bij GroenLinks op een verkiesbare vierde plaats te staan.

Binnen de gemeenteraad is zij nu woordvoerder op een breed scala van onderwerpen, zowel in de harde als in de zachte sector. Van woningbouw tot dierenwelzijn en van natuurbehoud tot diversiteitsbeleid.

Het raadswerk is Marône goed bevallen en zij ontleent er energie aan. “Als je je echt inzet voor iets, kan je nog meer bereiken dan dat je bij aanvang denkt”, is de ervaring van de nieuwe lijsttrekker. Gevraagd naar de speerpunten bij de verkiezingen, en straks in de raad: “Resultaat boeken op de plaatselijke aanpak van de klimaatverandering, op het bouwen en verdelen van betaalbare woningen en op een goed sociaal beleid in de gemeente.”

Op de kopplaatsen achter de lijsttrekker staan achtereenvolgens oud-statenlid Peter Zwart, raadslid Carla Brocken, wiskundedocent Ginny Asman, oud-SP-raadslid Ruben van Kuik. Commissielid Trees Lamers, fractieadviseur Fabian Bakker, Beemster commissielid Piet van Huizen en oud-commissielid Dirk Jan van ‘t Veer, ook uit de Beemster. De fractievoorzitters Fred Beijert (Purmerend) en Henk Vinke (Beemster) en raadslid Pieter Janssen (Purmerend) hebben zich niet voor een nieuwe periode als raadslid beschikbaar gesteld.