‘Gooi terras open, dit is toch bezopen?’

Algemeen
Afgezette terrassen in Schagen als corona protest.
Afgezette terrassen in Schagen als corona protest. (Foto: Vincent de Vries)

SCHAGEN - De tafels zijn geboend en stoelen gaan van de stapels. De drank- en menukaarten staan op tafel en de bloemen fleuren de boel op. Wijnglazen schitteren in de zon. De terrassen staan klaar om in gebruik genomen te worden. Maar niets is minder waar. Met rood-wit lint zijn de verleidelijke terrassen afgezet. Niemand mag erbij.

terrassen Schagen protestactie corona

Gooi terras open, dit is toch bezopen!

Het oogt zo mooi op deze zonnige dinsdag 2 maart. De horeca uit de stad Schagen doet mee met het landelijke protest tegen de coronaregelgeving. Vorige week donderdag riepen 65 regionale afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) ondernemers op om dinsdag hun terrassen te openen.

Alle horeca aan de Markt in Schagen hebben hun terrassen buitengezet. Mensen die langslopen zijn meelevend en uiten zich vol lof over deze vredige actie. Er zijn ook demonstranten die op hun eigen manier invulling geven aan deze actie. Bewapend met eigen stoeltjes zit het stel pontificaal op de markt. Naast de keurig opgestelde terrassen te genieten van een kop afhaalkoffie. 

De buren hebben ook eigen stoeltjes meegenomen. Tevens is er een kartonnen bord meegenomen waarop de leus: Gooi terras open, dit is toch bezopen? “ op staat geschreven. Het is duidelijk dat mensen het zat zijn. En wij als ondernemer ook. We moeten verder en deze actie laat mooi zien dat we ons aan de regels kunnen houden.’’

Afbeelding