De Volkssterrenwacht schenkt aandacht aan het feit dat de eerste maanlanding vijftig jaar geleden plaatsvond.
De Volkssterrenwacht schenkt aandacht aan het feit dat de eerste maanlanding vijftig jaar geleden plaatsvond. ((Foto: aangeleverd))

Open Dag Water & Recreatie ook bij Orion

BOVENKARSPEL - De 29e editie van de Open Dag Water & Recreatie vindt zondag 23 juni plaats in het recreatiegebied Het Streekbos in Bovenkarspel. Ook Volkssterrenwacht Orion aan de Veilingweg 21b pakt weer uit deze dag. De Sterrenwacht is van 10.00 tot 16.00 uur open voor publiek.

In de sterrenwacht zijn een aantal vitrinekasten vernieuwd met veel materiaal. Verder kunnen bezoekers op de foto gaan met een astronaut of met een levensgroot hoofd van een dinosaurus. Speel het nieuwe ruimte-elektro en maak kennis met een nieuw educatief bordspel, ontwikkeld door medewerkers van Orion. Een echte meteoriet vasthouden? Ook dat kan bij Orion.
In het planetarium van de sterrenwacht zijn diverse voorstellingen te zien. Bij mooi en zonnig weer kunnen liefhebbers door een telescoop met een speciaal filter ervoor naar de zon kijken en als het meezit echte zonnevlammen zien die uit de zon schieten. Vrijwilligers van Orion zijn aanwezig en kunnen alle vragen beantwoorden.
De toegang is gratis. Meer informatie: www.volkssterrenwachtorion.nl of kijk op Facebook.

Meer berichten