Met wandeling van 24 minuten zetten kinderen van de basisschool zich in voor goede doel.
Met wandeling van 24 minuten zetten kinderen van de basisschool zich in voor goede doel. ((Foto: aangeleverd))

Kinderen lopen tegen kanker

BOVENKARSPEL - "Kanker is zo'n vreselijk zwaar onderwerp. Vooral voor kinderen. De KinderLoop is een geweldige manier om kinderen op een positieve manier ervan bewust te maken dat iedereen met de ziekte te maken kan krijgen." Karen de Vries uit Enkhuizen loopt zondag 15 september met haar twee dochters Kenza van 10 en Sabeau van 4 jaar mee met de KinderLoop in het Streekbos. Om 11.00 uur is de start van de 24 minuten durende speciale wandeling.

Stilstaan bij de ziekte en bij alle kinderen in Nederland die kanker hebben of hebben gekregen is het doel van de KinderLoop. "Dat doen we met een lach en een traan. Het moet zondag echt een feestje zijn. De ziekte overkomt je, maar door samen iets te doen kun je het verschil maken. Mijn dochter Kenza van tien jaar heeft heel bewust het overlijden meegemaakt van de moeder van een vriendinnetje. Dat is voor haar een extra motivatie om mee te doen. Samen met drie vriendinnen hebben ze cakes gebakken en verkocht waarmee ze maar liefst 500 euro hebben opgehaald."

Lopen met lach en traan

De KinderLoop maakt deel uit van SamenLoop West-Friesland dat dit jaar voor de derde keer wordt georganiseerd in het Streekbos in Bovenkarspel. Gedurende het weekend van 14 en 15 september wordt zoveel mogelijk geld bijeen gebracht voor KWF en de inloophuizen.

SamenLoop voor Hoop is een prachtig wandelevenement waarbij teams in estafettevorm 24 uur lang door het Streekbos in Bovenkarspel wandelen. De 24 uur staat symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker.

'Door samen iets te doen maak je verschil'

Kids in actie met KinderLoop

Kenza en Sabeau zitten op de Pancratiusschool, maar nog veel meer basisscholen uit de buurt doen mee. Scholen combineren de KinderLoop vaak met aandacht voor kanker in de klas. Helaas krijgen in Nederland ongeveer 550 kinderen per jaar kanker en via deze speciale wandeling van 24 minuten kunnen kinderen zich inzetten voor het goede doel.

De KinderLoop is vooral bedoeld voor kinderen uit groep 5 tot en met 8, maar jongere of oudere broers of zussen kunnen natuurlijk ook meedoen.

550 kinderen per jaar kanker

Tijdens de SamenLoop staat hoop centraal en wordt het leven gevierd. Behalve de KinderSamenLoop is er van 11.00 tot 14.00 uur op het kinderplein van alles te doen zoals schminken, stormbaan en leuke spelletjes. Voorafgaand en na afloop van de KinderLoop treden een aantal finalisten van The Voice Kids op. Meer informatie: www.samenloopvoorhoop.nl/west-friesland of kijk op Facebook (samenloopvoorhoopwest-friesland).

Inschrijven kan via de link: www.samenloopvoorhoop.nl/alle-samenlopen/noord-holland/west-friesland/kinderloop-west-friesland. De kosten zijn drie euro.

SamenLoop T-shirt

De kinderen krijgen aan de start een paars SamenLoop-T-shirt en ontvangen bij de finish een aandenken als blijvende herinnering aan een bijzonder dag.

Meer berichten