De Clusius-leerlingen vorig jaar tijdens hun werkweek.
De Clusius-leerlingen vorig jaar tijdens hun werkweek. ((Foto: aangeleverd))

Vmbo-leerlingen Clusius Grootebroek maken camping winterklaar

GROOTEBROEK - Voor de elfde keer vertrekt zondag 22 september een groep vierdeklassers van het Clusius College Grootebroek naar de Ardennen. De vmbo-leerlingen gaan de hele week hard aan het werk om een camping winterklaar te maken.

Dat betekent zagen, snoeien en verven. Er wordt gras ingezaaid, grindpaden worden hersteld en het dierenverblijf wordt verzorgd. Alles wat er op de camping te doen is, passeert de revue. Het is het zesde jaar op rij dat docent Arjan Besseling, samen met twee vrijwillige begeleiders en een groep van elf leerlingen, OutdoorCamping Barvaux in Barvaux-sur-Ourthe (onder Durbuy) komt versterken.

De leerlingen, zes jongens en vijf meiden en allemaal vierdeklassers, hebben via een motivatiebrief 'gesolliciteerd' naar een plekje in de werkweek. Ze volgen allemaal 'Profiel Groen' en kunnen tijdens de werkweek de kennis die ze in de lessen geleerd hebben in de praktijk brengen. Om niet te ver achter op het schema van school te komen, werken ze in de weken voor de werkweek alvast vooruit op de theorie die ze gaan missen.

Hoewel er lange dagen worden gemaakt op de camping en de leerlingen en begeleiders de armen flink uit de mouwen steken, is er ook tijd voor ontspanning. Want als je dan toch samen in de Ardennen bent, kan je op vrijdag natuurlijk niet terug naar huis zonder dat er een kano- of mountainbiketocht is gemaakt...

Meer berichten