Kerstexpositie Schilderskring Bessie in Lutjebroek

Algemeen
De 22 leden van Schilderskring Bessie laten diverse werken zien.
De 22 leden van Schilderskring Bessie laten diverse werken zien. (Foto: aangeleverd)

LUTJEBROEK - De Schilderskring Bessie houdt al jarenlang tijdens de kerstdagen haar jaarlijkse tentoonstelling. De leden stellen de dit jaar door hen gemaakte schilderijen op beide kerstdagen, woensdag 25 en donderdag 26 december, weer te kijk in het monumentale kerkje Bessie, P.J. Jongstraat 85 in Lutjebroek.

Naast het spelen met kleur worden steeds meer onderwerpen gekozen die niet meer standaard zijn. Daarbij is ook de structuur van het gebruik van de materialen en de vormgeving van belang. Deze werkwijze heeft tot gevolg dat de onderwerpen middels contrasten in licht en donker en de vorm van het gebruik van de verf meer aandacht krijgen. De diverse werken zijn gemaakt met acryl, aquarel, olieverf en pastel. Het zijn zowel figuratieve als abstracte schilderijen of tekeningen.

De groep van de Schilderskring Bessie (op dit moment 22 leden) komt wekelijks op de donderdagavond bij elkaar in het kerkje Bessie. Nieuwsgierig naar hun kunstwerken? Kom langs op 25 of 26 december tussen 11.30 en 17.00 uur.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda