Ontdek het Zanddepot met IVN West-Friesland

BOVENKARSPEL - Natuurgebied het Zanddepot is zondag 1 maart eenmalig geopend voor publiek. Wegens slechte weersomstandigheden ging de openstelling zondag 16 februari niet door.

Het Streekbos en de nabijgelegen Weelen zijn voor iedereen altijd toegankelijk, maar wat veel mensen niet weten is dat er direct ten noorden van deze twee lokale natuurterreinen nog een dérde natuurgebied ligt, een natuurgebied dat omringd wordt door een brede sloot en verscholen ligt achter een hek. Dit zogeheten Zanddepot is normaal gesproken niet toegankelijk voor publiek, maar zondag 1 maart gaan de poorten bij uitzondering eenmalig open voor geïnteresseerden. IVN West-Friesland organiseert deze middag een speciale winterwandeling door het gebied en iedereen is welkom om mee te lopen.

Wat groeit en bloeit er al in het Zanddepot? Welke vogels vinden hier rust en welke insecten leven er tussen de bomen en planten hier? En hoe komt dit terrein eigenlijk aan z'n naam? Loop mee met natuurgids Geert Veldhuis en ontdek het!

Aanvang: 14.00 uur. Kosten twee euro. Aanmelden niet nodig. Verzamelen bij het hek van Staatsbosbeheer, vlakbij de kruising Esdoornlaan-Grootslagweg, voor de gelegenheid te herkennen aan de IVN-vlag. Het gebied bestaat onder andere uit slootjes en plassen en kan soms modderig zijn. Laarzen aanbevolen.

Meer berichten