(Foto: aangeleverd)

'Emotioneel en helend'

BOVENKARSPEL - Zangeres en songwriter Christie schrijft Nederlandstalige liedjes die geïnspireerd zijn door ervaringen in haar leven. Haar debuutsingle 'Storm' is verkrijgbaar vanaf 24 april. Dit krachtige en intense lied schreef de zangeres over het zware auto-ongeluk waar haar man – tevens drummer van de band – bij betrokken raakte.

De reacties op dit lied leverden al diverse gesprekken op met mensen die moesten denken aan 'stormen' in hun eigen leven. "Het laat mij zien hoe krachtig muziek kan werken. Ik vind het heel bijzonder hoe je door middel van muziek verbinding kunt maken met mensen," vertelt Christie.

Christie vertelt hoe ze niet van plan was geweest om een lied te schrijven over deze moeilijke tijd. Pas eind 2017 begon ze voor het eerst te schrijven over die bewuste nacht: "Ik begon gewoon te schrijven; rauw, eerlijk, ongekunsteld. Ik had niet verwacht dat het zoveel emoties bij me los zou maken, maar toen ik klaar was met schrijven bleek mijn papier nat van de tranen te zijn. Zoals ik elk zelfgeschreven nummer altijd als eerste aan mijn man laat horen, deed ik dat ook nu. Het raakte hem diep en hij vertelde hoe hij nooit echt had beseft hoe die nacht voor mij was geweest. Hij kon het voor het eerst zien vanuit mijn oogpunt.

Toen 'Storm' klaar was, hebben we de videoclip gekeken (die tevens op 24 april uitkomt) met degenen met wie mijn man in de auto had gezeten en hun partners. Om dit precies zes jaar na het ongeval met hen te kijken was emotioneel, maar ook op een zekere manier helend. We konden er met elkaar over praten en onze verhalen delen.''
De debuutsingle is afkomstig van Christie's debuutalbum 'Ontdekkingstocht' die dit jaar uitkomt. 'Storm' is vanaf 24 april verkrijgbaar via onder meer Spotify, iTunes en Apple Music. Meer informatie: Puur-christie.nl

Meer berichten