SamenLoop voor Hoop West-Friesland in Streekbos

BOVENKARSPEL - In het Streekbos in Bovenkarspel vindt in het weekend van 14 en 15 september de SamenLoop voor Hoop West-Friesland plaats. Gedurende 24 uur, van 14 september 14.00 uur uur tot 15 september 14.00 uur uur, wandelen teams en individuele lopers over een speciaal uitgezet parcours om zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Daar omheen vinden allerlei leuke activiteiten plaats. Het wordt een evenement voor jong en oud.

Tijdens de SamenLoop voor Hoop van KWF Kankerbestrijding worden (ex-)kankerpatiënten en hun naasten gesteund en in het zonnetje gezet. De 24-uurswandelestafette is daarnaast bedoeld om geld op te halen ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken en de bestrijding van kanker.

Kaarsenceremonie

Het evenement kent verschillende hoogtepunten, maar vooral de Kaarsenceremonie is een bijzonder moment. Dan worden duizenden brandende kaarsen langs het parcours gezet ter ere van degenen die strijden of hebben gestreden tegen kanker en voor hen die deze strijd helaas hebben verloren. De organisatie verwacht dat het een mooi en bijzonder weekend wordt. Elf teams hebben zich dit jaar voor SamenLoop West-Friesland al ingeschreven en er is vermaak voor alle bezoekers. Er zijn allerlei optredens en leuke activiteiten. Alle informatie over het evenement is te vinden op www.samenloopvoorhoop.nl.

Informatieavond

Bij IJgenweis aan de Veilingweg 21a in Bovenkarspel vindt vrijdag 8 maart de eerste informatieavond voor de teams plaats. Ook nieuwe op te starten teams zijn welkom. Sponsors en vrijwilligers kunnen deze avond vragen stellen en zich opgeven. Aanvang 19.30 uur. Meer informatie: west-friesland@samenloopvoorhoop.nl.

Meer berichten