Commissaris Van Dijk start scholenprogramma provincie.
Commissaris Van Dijk start scholenprogramma provincie. ((Foto: Johannes Abeling))

Commissaris Van Dijk start scholenprogramma provincie

GROOTEBROEK - Met een gastles aan het Martinuscollege in Grootebroek op 13 maart j.l. heeft Arthur van Dijk, commissaris van de Koning, het startsein gegeven aan het scholenprogramma van de provincie Noord-Holland. De leerlingen leven zich tijdens de les 'Belastingbazen' in in de rol van de Provinciale Statenleden van Noord-Holland.

Met korte filmpjes en een online tool leren de scholieren hoe de politiek werkt. Met elkaar bepalen de leerlingen het provinciebeleid en stellen ze vast hoe groot de rol van de provincie bij verschillende onderwerpen moet zijn. "Moeten we geld vrij maken voor duurzame energie, wat doen we met het klimaat, waar bouwen we woningen en moet de bus ook 's nachts rijden?" Als gastdocent trad een medewerker van de provincie op, die vanuit de praktijk concreet over het werk van de provincie kan vertellen.

Provinciespel

Het gastlesprogramma 'Belastingbazen' is onderdeel van een breder programma 'Baas van Noord-Holland' dat de provincie Noord-Holland aan scholieren aanbiedt. Een ander onderdeel is 'Scholierenbattles', waarbij scholieren van verschillende scholen met elkaar om het beste idee strijden. Ook hier komt een medewerker van de provincie naar school om over een project te vertellen. Het lesprogramma 'Bouw je eigen provincie' bestaat al langer. Daarbij komen leerlingen naar het provinciehuis in Haarlem om het provinciespel te spelen.

Meer informatie over het scholenprogramma 'Baas van Noord-Holland' en aanmelding is te vinden op de website van de provincie Noord-Holland.

Meer berichten