Bedrijf in Beeld

Gratis proeftrainingen Streekbos

  BiB

BOVENKARSPEL - Tijdens de 'Open Wandel Dagen' kunnen belangstellenden gratis meedoen aan een proeftraining Wandel Bootcamp, Sportief Wandelen, Nordic Walking of een training 'Beweeg Mee'. Dit allemaal onder leiding van een gediplomeerde Allround Wandel Trainer.

Wandel Bootcamp 30+

Wandel Bootcamp (WB) is er voor iederéén, met die met vlotte wandelsnelheid (5-6 km p/u) kan wandelen, dit afgewisseld met veel spierversterkende oefeningen.

Sportief Wandelen 55+

Bij Sportief Wandelen (SW) is de wandelsnelheid 4 tot 6 km per uur, ook met oefeningen maar minder.

Nordic Walking 55+

Om aan Nordic Walking (NW) mee te kunnen doen is het wenselijk eerst een proeftraining en een cursus te volgen, want met stokken wandelen is nog "wel een dingetje" en enige oefening vereist. Verder met Nordic Walking? Er zijn na de cursus aparte trainingen.

Beweeg Mee

Speciale Beweeg Mee groepen (BM) zijn er, om ook mensen met een beperking in de gelegenheid te stellen om gezellig in groepsverband met elkaar te sporten. Meer pauzes en wandelen tussen de 2 tot 4 km per uur.

Rooster

Belangstellen zijn welkom op de volgende dagen en tijden om aan deze activiteiten mee te doen. Maandag 13 mei om 10.30 uur voor SW en NW. Om 13.30 uur voor BM in het streekbos. Dinsdag 14 en woensdag 15 mei om 09.00 uur en om 19.30 uur voor WB in het streekbos. Woensdag 15 mei om 19.30 uur SW. Vrijdag 17 mei om 10.30 uur voor SW en NW in het streekbos. Zaterdag 18 mei om 09.00 uur NW en om 10.30 uur WB. Verzamelen op de parkeerplaats van het Streekbospaviljoen IJgenweis, Veilingweg 21 Bovenkarspel. Aanmelden per e-mail: info@sportwandelschool.nl of bellen naar 0229-239447.

Wandeltrainer

De Sportwandelschool organiseert een opleiding tot Wandeltrainer. De opleiding duurt zes dagen en gaat van start met een introductiedag op zaterdag 28 september. Na het volgen van de opleiding kan men aan de slag als trainer bij de Sportwandelschool. Affiniteit met de doelgroep is een pre. Voor stageplaatsen wordt gezorgd. De opleiding vindt plaats in Hoorn.

Meer berichten