De officiële overhandiging van het certificaat door de organisatie aan de burgemeester van de gemeente Drechterland.
De officiële overhandiging van het certificaat door de organisatie aan de burgemeester van de gemeente Drechterland. (Foto: aangeleverd)

Dementievriendelijk Drechterland

  Nieuws

DRECHTERLAND - Burgemeester Michiel Pijl van de gemeente Drechterland heeft op 28 november 2019 het certificaat Dementievriendelijke gemeente in ontvangst mogen nemen.

Praktische uitleg over dementie

In Venhuizen en Drechterland zijn trainingen Goed omgaan met Dementie aangeboden aan inwoners. De trainingen zijn goed bezocht. In de trainingen wordt uitgelegd wat dementie is en hoe met met een persoon met dementie kan worden omgaan. Tijdens de trainingen hebben experts op het gebied van dementie vragen beantwoord. Met de vaardigheden uit de training kan men mensen met dementie helpen om zo lang mogelijk hun eigen regie te behouden.

Inwoners die de (online)training Goed omgaan met dementie in Venhuizen of Hoogkarspel hebben gevolgd, dragen bij aan een dementievriendelijker Drechterland.

Steeds meer mensen met dementie

In Drechterland zal het aantal inwoners met dementie de komende decennia snel stijgen. Doordat inwoners met dementie steeds langer thuis wonen, wordt dementie steeds zichtbaarder. Ook in de dorpen van Drechterland. Des te belangrijker is begrip in de samenleving en handvatten om met mensen met dementie om te gaan.

Training doorlopend aangeboden

De gemeente blijft de komende jaren de training aanbieden. Dus ook voor wie de training nog niet heeft gevolgd, is er volgend jaar weer een mogelijkheid. Informatie is te vinden via samendementievriendelijk.nl.

Meer berichten