Ook padel op Polderpoort

Algemeen
Nog even en dan heeft Polderpoort-directeur Olaf Hanno niet alleen tennis maar ook het razend populaire padel in huis. (foto: UMW/gsv)
Nog even en dan heeft Polderpoort-directeur Olaf Hanno niet alleen tennis maar ook het razend populaire padel in huis. (foto: UMW/gsv) (Foto: )

Ineens was er padel. Het kwam, zag en overrompeld. Deze racketsport oogt als een mix van tennis en squash en is inmiddels aan een niet te stuiten opmars bezig. Vlaardingen bleef echter lang onontgonnen padelgebied. Dat is over een dag op tien voorbij. Dan opent Sportcentrum Polderpoort drie banen.

Voor Polderpoort-en-Sportcentrum Vlaardingen-regisseur Olaf Hanno gaat geen zee te hoog. Hij haakt enthousiast in op nieuwe ontwikkelingen en liet een voorzet van zijn Rotterdamse vakgenoot Pim van Zuilekom niet passeren. “Waarom start jij geen padel.”

Polderpoort is namelijk van veel sportmarkten thuis, maar kon nog geen antwoord geven op de vraag wanneer het ook padel zou gaan aanbieden. Dat zat Hanno dwars. ”Padel is de snelst groeiende sport. Het is dynamisch en spectaculair.” Hij merkte, dat dat vooral teamsporters aansprak. “Neem een ruime dertigplusser. Die wil bezig blijven, maar merkt dan dat de geest wel wil, maar het lichaam niet echt meer. Die zoekt iets anders. Niet individueel, maar als team. Dan is er padel. Dat doe je met zijn vieren. Vandaar, dat die sport zo populair is.” Nadat hij eerder had overwogen op het stukje grondgebied tussen het terras en de tennisbanen beachvolley-velden aan te leggen, werd voor padel gekozen. “Op die plek pasten precies drie banen, waarvan er één geschikt is voor officiële wedstrijden.”

Via www.padelclubvlaardingen.nl kan er al gereserveerd worden. Op 23 en 30 april en 4 mei zijn er startersevents en op 16 mei start een 6-weekse cursus, die wordt afgesloten met een toernooi. Wie wil wachten met de koop van ballen en racket kan huren bij Polderpoort.