Nog eventjes en dan start de Broekerfeestweek!

Algemeen
Broekerfeestweekfoto van 2013.
Broekerfeestweekfoto van 2013. (Foto: archief Ria Houweling-Bouwman)

BROEK IN WATERLAND – De Broekerfeestweek gaat door. “Weliswaar in een iets andere vorm dan we gewend zijn, maar dat mag de pret niet drukken”, vindt voorzitter Remco Bouwman van de Broeker Gemeenschap. Van 7 tot en met 15 augustus kan er weer worden genoten van de traditionele Broekerfeestweek.

“Er is een aantal activiteiten dat helaas niet door kan gaan. Maar er kan ook een hele hoop wel doorgaan zoals de teamcompetitie, de opening met feestborrel  op 7 augustus bij S.D.O.B. vanaf 17.00 uur, het traditionele katknuppelen. De activiteiten mogen alleen worden bijgewoond met coronatestbewijs”, vertelt Bouwman. Iedereen vanaf 13 jaar die toegang wil tot het evenement, moet zo’n bewijs hebben. Dit is een QR-code in de Coronacheck app of een uitgeprinte code van www.coronacheck.nl. Zie voor meer info hierover de uitleg hieronder en/of de Facebookpagina van de Broekergemeenschap. 

Sportief

“Zondag gaan we fietsen. Lekker sportief, zoals altijd. Dit kan per team, of individueel.” Er wordt gestart vanaf het Broekerhuis, dit kan tussen 09.00 en 11.30 uur. Deelnemers ontvangen allemaal een aandenken. 

Kermis

“Ook het klaverjassen kan gewoon doorgaan. Dit vindt plaats in het Broekerhuis. Alleen de kermisborrel kan helaas niet doorgaan dit jaar, omdat de kermis een zogenaamde doorstroomlocatie is. We kunnen dus niet garanderen dat het niet te druk wordt en in verband met de coronamaatregelen is deze borrel dus komen te vervallen. Maar de kermis staat wel gewoon van dinsdag tot en met zaterdag!”

Live muziek-Broekpop

Donderdag is er een rustdag ingelast.  Vrijdag kan iedereen gezellig deelnemen aan de voetpuzzeltocht en zaterdag is er de Broekerjaarmarkt zoals men gewend is. Alleen mag er geen alcohol worden geschonken tijdens de markt, want ook de markt is een zogenaamde doorstroomlocatie. En dan starten we zaterdagmiddag 14 augustus vanaf 13.00 uur met de feestmiddag; Broekpop. Er is live-muziek en dit mag gelukkig gewoon doorgaan, want we vallen met dit evenement onder de eendaagse festivals die weer zijn toegestaan tot en met 750 bezoekers. Zondag is de prijsuitreiking vanaf 14.00 uur en gaan we steenwerpen. We hebben er zin in!”, aldus Remco Bouwman. 

Regels toegang Feestweek

Voor de volgende evenementen is-tot zover bekend- een coronatoegangsbewijs nodig; Opening bij SDOB (7 aug 17:00),  Feest met Broekpop incl. Talentenjacht (14 aug 13:00), Steenwerpen en prijsuitreiking(15 aug 14:00). Iedereen vanaf 13 jaar die toegang wil tot het evenement, moet zo’n bewijs hebben. Dit is een QR-code in de Coronacheck app of een uitgeprinte code van www.coronacheck.nl. Kijk voor meer info op de Facebookpagina van de Broekergemeenschap .