Vanaf nu ook lopen en fietsen over nieuw deel Laan van Sion

Algemeen
Hoera: het nieuwe fietspad aan de Laan van Sion kan vanaf nu worden gebruikt!
Hoera: het nieuwe fietspad aan de Laan van Sion kan vanaf nu worden gebruikt! (Foto: Robert Heijdemann)

Er kan vanaf nu niet alleen met de auto, maar ook met de fiets en per voet over het nieuwe stuk aan de Laan van Sion in RijswijkBuiten worden gereisd.

Door Robert Heijdemann

Een flinke regenbui weerhield bewoners er niet van om donderdagmiddag 22 december naar de opening van het nieuwe stuk van de Laan van Sion te komen. De opening werd verricht door wethouder Armand van de Laar. De warme chocolademelk en poffertjes van Oma Toos lieten zich goed smaken.

Nieuwe toegangsweg

Het nieuwe deel van de Laan van Sion werd vorige maand al geopend voor autoverkeer. Dit nieuwe deel verbindt de al bestaande delen van de Laan van Sion met elkaar. Hierdoor ontstaat er een nieuwe toegangsweg waarover bewoners van Sion vanuit de wijk van en naar de Prinses Beatrixlaan kunnen rijden.


Armand van de Laar en Patricia van den Bos, geholpen voor veel buurtkinderen, nemen het nieuwe fietspad is gebruik. - RH


Tweede ontsluitingsweg

“De tweede in- en uitgang van de wijk Sion is vooral belangrijk is voor nood- en hulpdiensten”, vertelt wethouder Armand van de Laar. “Het fiets- en voetpad is nu ook aangelegd.” De Van Rijnweg was tot nu nog een tijdelijke doorgaande route voor sluipverkeer, maar heeft als bestemming om autoluw te worden. “Nu de Laan van Sion volledig open is voor doorgaand verkeer, gaan de geplande voorbereidingen voor het autoluw maken van de Van Rijnweg van start. Daardoor wordt de veiligheid van fietsers en voetgangers op de Van Rijnweg aanzienlijk verbeterd.”


De wethouder helpt de eerste bewoners die naar de opening komen aan warme chocolademelk met slagroom. In dit geval de twee bezorgsters van Groot Rijswijk. - RH

Nieuwe speel- en sportplek

Het voormalig kantoor van programmabureau RijswijkBuiten maakt niet alleen plaats voor een nieuwe ontsluitingsweg, ook komt er een nieuwe sport- en speelplek. “Dit wordt een ‘Krajicek Playground’, een multifunctioneel sportveld waar kinderen kunnen voetballen, tennissen en basketballen”, vertelt Patricia van de Bos van de bewonerscommissie. Haaglanden Beweegt en de Krajicek Foundation gaan hier allerlei activiteiten organiseren. Patricia: “Naast de ‘Krajicek Playground’ komt er ook een nieuwe speelplek voor jonge kinderen, zodat jong én oud op dezelfde plek samen kunnen sporten en spelen”.


Hier komt een nieuwe speelplek, de Krajicek Playground. - RH

Voorjaar klaar voor kids

De sportplek (Krajicek Playground) is eind februari/begin maart 2023 klaar en de speelplek eind maart 2023. Dit is later dan gepland, omdat de aanleg van de openbare ruimte rondom het nieuwe deel van Laan van Sion langer duurt dan verwacht.