Schrijvende lezers: ‘Wél fileleed door afsluiting Hoornbrug’

Algemeen
File op de Prinses Beatrixlaan tijdens de afsluiting van de Hoornbrug.
File op de Prinses Beatrixlaan tijdens de afsluiting van de Hoornbrug. (Foto: Th. van Bemmel)

Vorige week publiceerde Groot Rijswijk een artikel met de bevindingen van een onderzoeker van Provincie Zuid-Holland over de impact die de afsluiting van de Hoornbrug in Rijswijk tot nu toe heeft op het verkeer in de buurt. Volgens de onderzoeker was de ochtendspits weliswaar iets drukker, maar viel het aantal verkeersopstoppingen en -vertragingen verder mee. Dat wordt door veel inwoners echter anders ervaren.

In Voorburg-West ervaren inwoners wel degelijk hevige overlast van de afsluiting, blijkt uit berichtgeving door diverse media. Volgens Omroep West staan er vanaf ongeveer drie uur ‘s middags dagelijks lange files op de Binckhorstlaan, Prinses Mariannelaan en de omgeving daarvan. Vervoerder HTM paste de dienstverlening aan: in de middagspits rijden de trams niet meer naar het station in Voorburg. De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft zelfs verkeersregelaars en tekstkarren neergezet op het kruispunt Fonteynenburghlaan - Prinses Mariannelaan, hoewel de verantwoordelijkheid voor het goed functioneren van het verkeer tijdens de werkzaamheden aan de Hoornbrug eigenlijk ligt bij de provincie.


De Hoornbrug in Rijswijk is afgesloten sinds 6 februari. De afsluiting duurt nog tot 17 maart. - RH

Lezersbrieven

Ook in Rijswijk merken veel mensen juist veel van de afsluiting. Twee van hen stuurden hun mening in naar de redactie.

‘Al jaren kommer en kwel’

Hi,

Lees net in Groot Rijswijk dat de files op de Beatrixlaan niet zijn toegenomen sinds de sluiting van de Hoornbrug. ‘t Is maar hoe je het bekijkt want op de Beatrixlaan is het al jaren kommer en kwel. En dat zal alleen maar erger worden met al die nieuwbouw. Deze weg had allang ondertunneld moeten worden, maar ja de Gemeente Rijswijk heeft zich laten overrulen door o.a. de Gemeente Den Haag. Gekozen voor de Rotterdamsebaan, die nauwelijks gebruikt wordt. 

Groet,

Th. van Bemmel

‘Verkeersdrukte zeker toegenomen’

Sinds de sluiting van de Hoornbrug is de verkeersdrukte rond ons complex Churchilltorens (hoek Volmerlaan/Sir Winston Churchilllaan) zeer zeker nog toegenomen. Is “normaal” in de avondspits de verkeersoverlast al zodanig dat wij ons complex met de auto vrijwel niet in of uit komen en taxi‘s niet willen komen vanwege de eindeloze files, de file duurt nu nog langer (soms zelfs tot 19.00 uur) en we hebben nu als bonus frequente toeterconcerten, ondanks het feit dat de automobilisten toch gewend zouden moeten zijn aan deze file. Voor ons zal deze file nooit wennen, wij moeten onze dagindeling er zelfs aan aanpassen. Het leek me gewenst uw berichtgeving terzake met deze lezerstip te nuanceren. 

Met vriendelijke groet, namens VVE Churchilltorens, 

Marian Demenint