50 jaar Arti Shock Rijswijk op originele wijze gevierd, winnaar Arti Shock Prijs 2022 bekend

Cultuur
Op zondag 2 oktober werd het 50-jarig bestaan van Arti Shock Rijswijk gevierd met de feestelijke opening van twee exposities.
Op zondag 2 oktober werd het 50-jarig bestaan van Arti Shock Rijswijk gevierd met de feestelijke opening van twee exposities. (Foto: Frans Limbertie)

Op zondagmiddag 2 oktober is het 50-jarige bestaan van Arti Shock Rijswijk met de feestelijke opening van twee exposities gevierd. De festiviteiten begonnen op het voorplein van museum Rijswijk. De expositie ‘Arti Shock 50 jaar’ werd daar officieel geopend door de voorzitter, Alfons Hams. Op 11 panelen is nog tot eind 2022 op het museumplein de geschiedenis van de galerie te zien. 


Belangstellenden woonden de feestelijke opening bij. - Frans LimbertieEr was ook muziek op het voorplein van het museum. - Frans Limbertie

Op de 11 panelen worden afbeeldingen getoond van kunstwerken van de winnaars van de jaarlijkse Arti Shockprijs. Na deze officiële opening werd in de galerie de jaarlijkse ledententoonstelling geopend, die bestaat uit een mooie selectie van recent werk: schilderijen, fotografie, keramiek, tekeningen en ruimtelijk werk. Zoals elk jaar beoordeelde een onafhankelijke jury onder voorzitterschap van wethouder Mark Wit het ingeleverde werk. De winnaar ontving de felbegeerde de Arti Shock Prijs uit handen van de wethouder. 


Wethouder Mark Wit (o.a. Cultuur, rechts) maakt bekend dat de felbegeerde Arti Shock Prijs 2022 gaat naar Erik Rumpff (2e van rechts). - Frans Limbertie


Het winnende fotokunstwerk van Erik Rumpff. - undefined

Deze tentoonstelling loopt nog t/m 6 oktober. 

Een uitgebreider verslag van de feestelijke dag volgt later.