Paascolumn gezamenlijke kerken: ‘Nieuw leven’

Cultuur
Pier Tolsma.
Pier Tolsma. (Foto: PR)

Dit is deel 2 van drie columns in de aanloop naar Pasen, namens de gezamenlijke kerken van ‘Wij geloven in Rijswijk’.

“Het is lente. Overal om ons heen zien we nieuw leven ontstaan en tot bloei komen. Ook in onze kerken vieren we de komst van nieuw leven.

Pasen is het feest van nieuw leven. We vieren dat Jezus na zijn lijden en dood is verrezen, dat Hij uit de dood is opgestaan en tot nieuw leven is gekomen. Hiermee heeft Jezus ook voor ons de weg naar nieuw leven geopend. Wij mensen zijn niet bedoeld om alleen maar te werken, te consumeren en ons voort te planten.” 

Wij mensen zijn niet bedoeld om alleen maar te werken, te consumeren en ons voort te planten

“Het is ons mensen gegeven van elkaar te houden. Die liefde beperkt zich niet tot onze onmiddellijke omgeving. Het is een liefde die zich kan uitstrekken tot alle mensen. Dit is de liefde die Jezus ons heeft leren kennen. Jezus is het leven en de liefde zelf. Hij geeft ons het grote cadeau van leven en liefde. Telkens als we dit even zijn vergeten geeft Hij ons ook weer een nieuwe kans. Telkens weer schenkt Hij ons nieuw leven. Hij laat ons opbloeien tot een liefdevol leven.

Jezus stelt ons in staat ook anderen onze liefde te schenken en hen zo toekomst, hoop en nieuw leven te geven. Wij doen dat door aandacht voor elkaar te hebben, naar elkaar om te zien en elkaar te helpen wanneer dat nodig is. Zo kunnen wij er op onze beurt voor zorgen dat het niet alleen voor ons maar ook voor onze medemensen Pasen is. Dat is niet een kwestie van zwoegen en hard werken. Het is vooral een kwestie van rust. Rust geeft ons de tijd en de mogelijkheid tot aandacht voor elkaar. Jezus zegt tegen zijn leerlingen: ‘Komt allen die moe en belast zijn, naar Mij toe. Ik zal jullie rust geven.’ Jezus nodigt ons uit de drukte van ons dagelijks bestaan los te laten en ons hart te openen voor elkaar.”

Iedereen is van harte welkom in onze kerken

Iedereen is van harte welkom in onze kerken. Een overzicht van alle vieringen van Palmzondag tot en met Pasen vindt u op onze website www.rkvlietstreek.nl. Hier vindt u ook de vieringen speciaal voor kinderen. Ik wens u allen een zalig Pasen.

- Pier Tolsma, diaken van de H. Bonifatiusparochie