Rijswijkse scholieren geholpen door jeugdconsulenten

Onderwijs
266 Rijswijkse leerlingen hebben dit jaar advies gehad van de Rijswijkse jeugdconsulenten.
266 Rijswijkse leerlingen hebben dit jaar advies gehad van de Rijswijkse jeugdconsulenten. (Foto: Pixabay)

Vorig jaar zijn er in Rijswijk twee jeugdconsulenten begonnen als onderdeel van een proefproject. Deze jeugdconsulenten werken op scholen in Rijswijk en praten met ouders om te beoordelen of kinderen extra hulp nodig hebben. In het eerste jaar hebben ze advies gegeven aan 266 leerlingen.

Deze jeugdconsulenten zijn experts in zorg en onderwijs. Hun taak is om te kijken of sommige kinderen extra hulp nodig hebben. Door de consulenten op scholen in te zetten, kunnen problemen en vragen over hulp al vroeg worden opgemerkt. Door zo vroeg mogelijk te weten of een kind extra hulp nodig heeft, proberen ze te voorkomen dat op een later moment veel zwaardere hulp nodig is, of dat het ontbreken van hulp leidt tot problemen in de leerprestaties of andere moeilijkheden.

Alle scholen

De jeugdconsulenten zijn beschikbaar voor alle Rijswijkse scholen. Dat zijn negentien basisscholen en vijf middelbare scholen. Vanwege het succes van de pilot in het eerste schooljaar wil wethouder Larissa Bentvelzen graag door met de jeugdconsulenten: “We zien dat alle partners uiterst tevreden zijn over hoe het eerste jaar is verlopen. Wat mij betreft gaan we ermee door en stellen we nog een extra consulent aan, die ook kan helpen bij Rijswijkse leerlingen die buiten Rijswijk op school zitten.”