Midden-Delfland Vereniging komt naar Rijswijk

Partnerbijdrage
Klauterwoud in Broekpolder, Vlaardingen. Het mooie Midden-Delflandgebied is voor veel inwoners van Rijswijk nog onbekend terrein.
Klauterwoud in Broekpolder, Vlaardingen. Het mooie Midden-Delflandgebied is voor veel inwoners van Rijswijk nog onbekend terrein. (Foto: Sjaak van 't Wout)

De winter is nog niet voorbij, maar de Midden-Delfland Vereniging kan niet wachten tot de lente en een nieuw seizoen vol activiteiten beginnen.

Maandag 13 maart vindt een thema-avond plaats voor bewoners van Rijswijk/RijswijkBuiten e.o. voor wie het open groene Midden-Delflandgebied nog tamelijk onbekend is. Terwijl het zo dichtbij aan hun voeten ligt en het een plek is dichtbij de stad waar je even helemaal weg kan zijn. De bijeenkomst vindt plaats in het net geopende Van der Valk Hotel Delft A4 (Peuldreef 3, Den Hoorn).


Groen in RijswijkBuiten. - Marjanne Zuijderwijk

Iedereen, lid of geen lid, is welkom vanaf 19.30 uur. “De toegang is vrij, wij trakteren”, aldus voorzitter Koos Karssen, die om 20.00 uur de aftrap geeft en iets zal vertellen over de vereniging. “Opgericht in maart 1977 zetten we ons dus al 45 jaar in voor behoud en versterking van het mooie maar tegelijk kwetsbare gebied, dat immers midden in het meest verstedelijkte deel van de Randstad ligt. Zo zit er een zienswijze/bezwaarschrift in de pijplijn, samen met andere groene clubs, tegen de toekomstplannen van Rotterdam The Hague Airport.”

Gastspreker Elly Herbschleb, natuurgids bij IVN Delft, vertelt over het Rijswijkse groen (de Landgoederenzone, het Elsenburgerbos, het Wilhelminapark) en natuur en landschap van Midden-Delfland. Fiets-, wandel- en vaarroutes liggen verder klaar om mee te nemen.


Vlaardingervaart, Zonnehoeve. - Albert Tieken

Thematochten

De MDV-werkgroep Paden organiseert thematochten op elke eerste zaterdagmiddag in de maanden april-juni en september-november. Op zaterdag 1 april (geen grap) is er een molenfietstocht vanaf molen De Korpershoek in Schipluiden, gids is molenaar Hans van Leeuwen. Begin mei is er een vogelexcursie met vogelaars John Kleijweg en Michel Kuijpers en in juni de vaste boerderijenfietstocht met boerderijenkenner Frits van Ooststroom.

Midden-Delfland Dag

Op zaterdag 17 juni is het Midden-Delfland Dag, die dit jaar plaatsvindt in Schipluiden en Maasland, van Rijksstraatweg tot en met de Oostgaag, en Vlaardingen (o.a. Broekpolder/Klauterwoud/Masamuda, Stadslandbouw Van Ruytenburch, kanovereniging Natsec, Melkmuseum de Zonnehoeve). Het thema is Midden-Delfland zegt het met groen. Zowel op land als op het water vinden activiteiten plaats.


Warmoestuin in Rijswijk. - Marjanne Zuijderwijk

Themanummer

Kijk voor meer informatie op middendelflandvereniging.nl. En hoe groter de vereniging, hoe sterker ze staat. Al vanaf € 5 p.j. kun je steunlid worden, dan ontvang je de maandelijkse nieuwsbrief incl. activiteitenagenda. Voor amper € 2 per mnd of € 21,50 p.j. ben je volledig lid en ontvang je 4x de Midden-Delfkrant, het verenigingsmagazine. Dit najaar komt er een dik themanummer uit.

Dit artikel valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.