‘t Ganzenest in Lekker-top 100 beste restaurants

Uit
Erik Tas, eigenaar van 't Ganzenest, kreeg eind mei dit jaar voor het eerst een Michelin-ster toegekend.
Erik Tas, eigenaar van 't Ganzenest, kreeg eind mei dit jaar voor het eerst een Michelin-ster toegekend. (Foto: Archief/Frank Jansen)

De nieuwe top-100 beste restaurants in Nederland voor 2023 is vandaag bekendgemaakt. Anders dan vorig jaar, komt er een Rijswijks restaurant in de top 100 voor: ‘t Ganzenest aan de Delftweg. Eerder dit jaar won ‘t Ganzenest een Michelin-ster, wat vrij uniek is in de regio.

Restaurant ‘t Ganzenest staat op nummer 96 in de top-100 van restaurantgids Lekker500. Het is een van de 12 nieuwe restaurants in de ranglijst. Volgens Lekker zijn de sterke punten van ‘t Ganzenest “patron-cuisinier Erik Tas, maître John Groeneveld, chef-kok Gavin Schippers en sommelier Wessel Houben”.

Tevreden smaakpapillen

Door Gault & Millau werd het Rijswijkse restaurant eerder gewaardeerd met 13,5 punten van de 20. Gault & Millau kent deze goede score toe vanwege de “prachtig gegaarde kreeft met - verborgen onder een schuim van aardappel - een eidooier met wat ui, luchtige pomme soufflé en wat gedroogde zwarte olijf, afgemaakt met een schuim van kreeft en kerrie. De ster van de avond en niet zomaar even bedacht en bereid. Ook de amuses waren niet te versmaden. De lekkerste vonden wij de knapperige brioche met gerookte paling. Onze smaakpapillen waren dik tevreden.” 

Het restaurant is inmiddels sinds ruim vijftien maanden - bij elkaar - open. Eigenaar Erik Tas heeft ook Frans restaurant Bij Erik in Leidschendam. Behalve dineren, kun je bij ‘t Ganzenest ook overnachten. De hotelsuites bevinden zich achter het restaurant. Ze hebben een eigen terras met openslaande deuren en uitzicht op de groene omgeving en de golfbaan. Voor Kerst is er een speciaal arrangement met één overnachting en een 6-gangen-kerstmenu samengesteld.