Antonia Bol breidt uit met choco- en cadeauwinkel

Nieuws
In de Bolbon naast haar kapsalon verkoopt Antonia meer dan bonbons.
In de Bolbon naast haar kapsalon verkoopt Antonia meer dan bonbons. (Foto: Patrick Wanders.)

In de kapsalon aan de Emmastraat 28 had ze al een kleine chocolaterie, in wat eigenlijk de kantine voor haar medewerksters is. Ze heeft het anders opgelost. Antonia Bol heeft nu ook de winkelruimte ernaast in gebruik genomen.

Door Kor Kegel

Op nummer 28a zaten tijdelijke vestigingen, waaronder Delta Fiber dat Rozenburg van een glasvezelnet zou voorzien. Maar de Emmastraat is niet gebaat bij almaar doorstroming. De kapsalon van Antonia zit er al elf jaar en omdat de chocolaterie ook in trek is, waagde ze de stap om het echt de ruimte te geven – met een extra toevoeging: een cadeauwinkel. “Zoiets was er op Rozenburg nog niet,” zegt ze.

Wie binnenkomt, ziet een stijlvol ingerichte zaak. Er staat van alles wat aan cadeauartikelen en toch heeft het tezamen een prima uitstraling. De kwaliteitschocola krijgt zij van verschillende leveranciers en staat in aparte vitrines. Centraal in de winkel staan vaasjes, kopjes, kaarsen, kaarsenstandaards, kunstbloemen en iets duurdere zijdebloemen, kandelaren, teddybeertjes. Er staat een echtpaar n de winkel dat gewoon niet weet te kiezen wat ze hun buurvrouw cadeau zullen geven. “Ze houdt hier overal wel van,” verklaren ze hun twijfel.

Opmerkzame voorbijgangers zien wel dat er binnen keurige stellingen zijn neergezet met uiteenlopende artikelen, maar Antonia wil het wel van de daken schreeuwen dat er een voor Rozenburg unieke zaak gevestigd is. “Daarom breng ik binnenkort op de etalageruit reclame aan. Een beetje laag, niet hoger dan de tafel waarop voor het raam leuke attributen staan,” zegt ze.

De Bolbon toont een keur aan bonbons. Melkchocola met een roomvulling van amarena en kers. Een pure bonbon met een amandelvulling. Mokka, roomvulling van praliné, bonbons met zabajone, een Italiaanse likeur – als je van zoetigheid houdt, in welke chocoladevorm dan ook, is Bolbon het paradijs.


De kantine, waar ze de chocolaterie begon, kan nu weer dienst doen als kantine. Antonia benut de ruimte nu echter ook voor persoonlijk advies aan klanten die om welke reden dan ook last hebben van hoofdhuid- of haarproblemen. Ze heeft daar effectieve middelen voor (mediceuticals), maar houdt bij haar advisering rekening met de privacy van haar klanten, vandaar dat de kantine ook als spreekkamer dienst doet.

De Emmastraat is goede winkels kwijtgeraakt, maar op 28a is er iets moois tot stand gekomen.