Burgervlotbrug afgesloten voor verkeer

Algemeen
Burgervlotbrug tijdelijk afgesloten voor verkeer.
Burgervlotbrug tijdelijk afgesloten voor verkeer. (Foto: Archief RM)

BURGERVLOTBRUG - WaakSaam voert in opdracht van de provincie Noord-Holland van maandag 4 juli tot en met donderdag 7 juli werkzaamheden uit aan de Burgervlotbrug in de gemeente Schagen. In verband met de slechte staat van de slijtlaag op het brugdek moet deze zo spoedig mogelijk vervangen worden. Dit betekent dat in deze periode de Burgervlotbrug afgesloten is voor al het verkeer.

Er wordt gewerkt aan de brug van maandag 4 juli, 09.30 uur tot uiterlijk donderdag 7 juli, 22.00 uur. Gemotoriseerd verkeer volgt een omleidingsroute via de Stoperbasculebrug. Omdat WaakSaam afhankelijk is van de weersomstandigheden is er ook een reserveperiode ingepland van maandag 11 juli, 09.30 uur tot uiterlijk donderdag 14 juli, 22.00 uur. Ze hopen en verwachten deze reserveperiode niet nodig te hebben.


Omleidingsroute via de Stolperbasculebrug

Veerpont voor (brom)fietsers en voetgangers

(Brom)fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden gebruik maken van een veerpontje dat vanaf de noodsteigers vaart. De vaartijden van de pont zijn:

• Maandag tot en met donderdag van 6:00 uur tot 21:30 uur. 

Het Noordhollandsch Kanaal wordt niet gestremd. Tijdens de werkzaamheden moet de scheepvaart rekening houden met maximaal 30 minuten oponthoud.

Keuze voor periode

WaakSaam realiseert zich dat de keuze voor deze periode niet voor iedereen even gunstig is. Maar de slijtlaag moet in verband met de verkeersveiligheid nog dit jaar vervangen worden en om de kwaliteit te kunnen garanderen zijn relatief hoge temperaturen nodig. Hierdoor kan niet tot het najaar worden gewacht. Net na de zomervakantie start deel twee van de werkzaamheden aan de Stolperbasculebrug, gevolgd door werkzaamheden aan de Kooybrug, vandaar dat WaakSaam deze werkzaamheden nog voor de zomervakantie wil afronden om geen hinder ín de zomervakantie te veroorzaken.

Vragen over dit bericht?

Bel gratis met het servicepunt van de provincie Noord-Holland via telefoonnummer (0800) 02 00 600 of mail naar servicepunt@noord-holland.nl.