Koninklijke onderscheidingen voor Richard en Margje

Algemeen
De uitgereikte Koninklijke onderscheidingen.
De uitgereikte Koninklijke onderscheidingen. (Foto: Pierre Mettes)

SINT MAARTENSBRUG - Richard Schuur en Margje Schuur-Loof ontvingen woensdag 5 oktober allebei een Koninklijke onderscheiding. Beiden doen veel voor de samenleving in hun dorp en omgeving. Zoals voor uitvaartvereniging Zijpe, de plaatselijk visclub en de kolfclub. Aan hen werd de Koninklijke Onderscheiding uitgereikt door burgemeester Marjan van Kampen.

Richard Harry Schuur (75) is sinds 1991 vrijwilliger bij de uitvaartvereniging Zijpe. Zo heeft hij, samen met anderen, hard gewerkt aan de verbouwing van de aula in Sint Maartensbrug. Technisch inzicht en handigheid hielpen hem daarbij. Mede dankzij Richard Schuur staat nu een prachtig uitvaartcentrum in Sint Maartensbrug. Nog steeds kan de uitvaartvereniging op hem rekenen voor technische karweitjes. Helaas werd hij aan het einde van 2021 getroffen door een ernstige ziekte, waardoor de grote inzet van toen niet meer mogelijk is. Ook was hij vrijwilliger voor Visclub Noordwest 9. Eerder nog, vanaf 1982 tot heden, was hij verbonden aan IJsclub Sint Maartensbrug. Daarnaast was hij sinds jaar en dag bezorger van de Dorpskrant Sint Maartensbrug.

Margje Schuur-Loof (70) is al 31 jaar bestuurslid van de uitvaartvereniging Zijpe (en de voorgangers hiervan). Zij begon in 1991 als bestuurslid van de uitvaartvereniging de Laatste Eer uit Sint Maartensbrug en omstreken. Later werd zij penningmeester. Die taak is groter dan het financieel beheer van de vereniging. Mede dankzij haar is subsidie verkregen voor verbouwing van het uitvaartcentrum in Sint Maartensbrug. Het uitvaartcentrum voldoet dankzij de facelift weer aan de huidige eisen en is financieel gezond. Sinds 1998 is ze voorzitter van plaatselijke Kolfclub Paal Tien. Ook verzorgt zij de administratie van de visclub.