Culturele activiteit in PKN Kerk te Dirkshorn

Cultuur
Frédéric Dorfmann.
Frédéric Dorfmann. (Foto: aangeleverd)

DIRKSHORN - Frédéric Dorfmann is een Fransman, docent Frans en woonachtig in Nederland. Hij heeft als zanger van Franse chansons zijn sporen verdiend. In 1998 heeft Frédéric Dorfmann bij het Concours de la Chanson de publiekprijs gewonnen.

Het leven van Frédéric werd in de jaren 60-70 sterk getekend door de Franse zanger-dichter Serge Reggiani. Dankzij hem heeft hij als opstandige puber de poëzie van Prévert, Vian en Baudelaire ontdekt. “Als Reggiani praat en zingt worden waardevolle woorden, trotse woorden, vrije woorden herboren. Wees niet bang: het zijn vredelievende, ongevaarlijke woorden. Het zijn woorden van liefde woorden van Serge Reggiani.”

Veel chansons van Serge zul je herkennen omdat ze ook vertaald zijn in het Nederlands. Diverse Nederlandse artiesten hebben/hadden nummers van Serge in hun repertoire.

Frédéric zal deze middag in het leven van Serge Reggiani duiken. Voor een ieder die van Franse chansons houdt wordt het een mooie en nostalgische middag. De chansons worden in het Nederlands treffend ingeleid, het is dus niet nodig om de Franse taal machtig te zijn om van de chansons van Frédéric Dorfmann te genieten.

Reserveren

Zondag 29 oktober, 14:30 uur in de PKN kerk Dirkshorn. Entree bedraagt 10,- euro, reserveren kan via www.cultureeldirkshorn.nl.