West-Friese fietstocht langs de Langereis

Nieuws
Route langs de langereis.
Route langs de langereis. (Foto: aangeleverd)

SPANBROEK - Om de honderdste verjaardag van het Westfries Genootschap te vieren, heeft Creatief Westfries een bijzondere fietstocht langs de Langereis uitgezet. ’Fietsendevort’ genieten van alles in en rond dit mooie gebied. Schrijvers van Creatief Westfries hebben de omgeving rond de Langereis beschreven in West-Friese rijmen en verhaaltjes. Dit alles is verzameld in het fraaie boekje: ‘Fietsendevort’ 

In het boekje vind je de routebeschrijving met fietskaartje en informatie over de omgeving. De aftrap is 18 mei 10.30 uur bij Martien en Vera Scholten, Toevlucht 31 Spanbroek. Fiets je mee? Voorafgaand drink je samen eerst ‘n koppie. Het startschot wordt gegeven door de dichter van Medemblik: Martine Meester van Groningen. Zij is sinds 2023 de dichter van Medemblik. Zij is het jongste lid van de schrijfgroep Hoogwoud van Creatief Westfries. 

Het boekje is tegen contante betaling van 5,- euro ter plekke te verkrijgen. Met het boekje kun je de route hierna op eigen gelegenheid rijden. Je kunt op veel punten starten. Na 18 mei is het boekje te bestellen via skroivendevort@creatiefwestfries.nl en op verschillende adressen te koop. Meer informatie hierover via www.creatiefwestfries.nl onder ‘Nuws’.