Ingezonden: beestenboel in Nieuwland

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

“Ho, nee joh, dat kan toch niet? Een olifant op het balkon, en daar een giraf en een kameel, en kijk daar, een leeuwenjong tussen de gordijnen!

Ingezonden door Bart Bos

Je ziet passanten denken en nog een keer omkijken of stilstaan bij de flat op de Monseigneur Nolenslaan tegenover de Plusmarkt.
Nee, natuurlijk kan dat niet, het balkon van de bijna 65 jaar oude flat zou meteen in het gazon belanden wanneer er een olifant op gaat staan. De flat staat al een tijdje leeg wachtende op herontwikkeling of sloop, dat is nog niet helder, maar om het aanzien van de flats op te vrolijker heeft de Woonplus de ramen en balkons beplakt met driedimensionale posters. Een trucje dat Woonplus eerder heeft gedaan bij de flat op de hoek Parkweg. Ja, zelfs die vriendelijk man die uit een raam hangt en voorbijgangers lijkt toe te roepen is nep, net als het dansende trio op het balkon in de Meesterstraat. Al lijkt het verdraaid echt.

Nieuwpoort Kethelpoort

De flats uit eind jaren 50 voldoen niet meer aan huidige eisen en zijn ook niet passend in de plannen om de hoek waar de voormalige school wordt gesloopt om plaats te maken voor het project de Nieuwe Kethelpoort. De omgeving ondergaat een transformatie tot hippe en trendy levendige woonplek met stadsappartementen en eengezinswoningen. Tot het zover is blijft het een vrolijke kleurrijke beestenboel.”

Kijk voor meer informatie over Kethelpoort op de website: www.denieuwekethelpoort.nl.

Afbeelding