Zonnebloem zoekt vrijwilligers

Algemeen
Een vrijwilliger van de Zonnebloem wordt gekoppeld aan iemand met dezelfde hobbies.
Een vrijwilliger van de Zonnebloem wordt gekoppeld aan iemand met dezelfde hobbies. (Foto: Robert Kneschke)

De plaatselijke Zonnebloemafdeling Bovenkarspel is op zoek naar nieuwe vrijwilligers, die zich in willen zetten voor mensen met een lichamelijke beperking. 

De vraag naar de lokale Zonnebloemactiviteiten neemt de afgelopen jaren toe en door de coronacrisis nog meer versterkt. Daarom wil de afdeling snel meer en nieuwe activiteiten organiseren. Daarvoor zijn extra vrijwilligers nodig. De afdeling heeft behoefte aan vrijwilligers die er niet tegenop zien om een gast(en) te bezoeken en willen helpen bij diverse activiteiten.

Zonnebloemvrijwilligers gaan op bezoek, samen eropuit en organiseren vakanties en activiteiten voor mensen die door een lichamelijke beperking vaak alleen zijn. Voor hen zijn persoonlijk contact en eropuit gaan niet altijd vanzelfsprekend. En voor velen van hen is sociaal isolement een dagelijkse realiteit. Een Zonnebloemvrijwilliger laat deze mensen niet zitten. Hij creëert momenten om naar uit te kijken en herinneringen om te koesteren.

De nadruk ligt op kleinschalige en 1-op-1 activiteiten. De afdeling wil er de komende jaren voor nog meer mensen zijn. Wie helpt mee?

Het verschil maken

Vrijwilligerswerk bij de Zonnebloem is niet alleen leuk om te doen, het geeft ook een goed gevoel om iets voor een ander te betekenen. Met wat tijd en inzet kan men echt het verschil maken. Een nieuwe vrijwilliger wordt aan een deelnemer met dezelfde hobby’s of interesses gekoppeld. Uit deze contacten ontstaan vaak hechte vriendschappen.

Nieuwsgierig geworden? Kom kennismaken. Neem contact op met Mariëtte Appelman, tel. 06-37196124 of Joke van de Bos, tel. 0228516612.