‘Goud voor samenwerking, precisie en tempo’

Algemeen
Justen Groot (l) en Manolito van Bommelen (r).
Justen Groot (l) en Manolito van Bommelen (r). (Foto: aangeleverd)

BOVENKARSPEL / REGIO - In de grote praktijkhal van SPG Noord-Holland werd er twee dagen druk geklopt en gezaagd. De enorme werkplaats was het strijdtoneel van het Noord-Hollands Kampioenschap Straatmaken. Vijf duo’s bogen zich ieder over de aanleg van 25 m² sierbestrating: een kleurig tafereel met Amsterdamse kades en grachten. 

De inzet van de wedstrijd was hoog: het winnend tweetal gaat naar huis met de gouden straatmakershamer, belangrijke erkenning voor hun vakmanschap én een fantastische aanbeveling bij nieuwe werkgevers. Daarnaast zal het winnende werkstuk naar de hoofdstad worden overgebracht, waar het een plekje krijgt ter eren van deze prestatie.

Winst voor Westfriezen

Manolito van Bommel uit Bovenkarspel en Justen Groot uit Spanbroek glimmen net zo als de prijs die zij 17 maart ontvingen. Justen is verrast: “Dit had ik echt niet verwacht. Ik zag alleen de foutjes.” Ook Manolito was over zijn prestatie te spreken: “Het was natuurlijk wel een belevenis om Noord-Holland kampioen te worden. Ik wil dan ook doorgaan in dit vak met als doel om vakvolwassen statenmaker te worden.” 

Gezellig kampioenschap

Juryleden, Kees Holthuijsen (gemeente Dijk en Waard) en Jan van Diepen (gemeente Alkmaar) beoordeelden de resultaten. De deskundigen zijn lovend over het niveau van de mannen. “Het was een moeilijke beslissing”, aldus Kees. “De verschillen waren minimaal.” De wedstrijdopdracht was uitdagend, beamen de winnaars desgevraagd. Straatmaken vraagt samenwerking, precisie en tempo. “Maar het kampioenschap was vooral ook gezellig”, blikt Justen terug op de dagen.

Het winnende werk van Justen en Manolito.