Fijnschilders De Blauwe Schuit exposeren hun werk

Cultuur
Schilders van De Blauwe Schuit exposeren in de bibiliotheek van Hoogkarspel.
Schilders van De Blauwe Schuit exposeren in de bibiliotheek van Hoogkarspel. Foto: aangeleverd

HOOGKARSPEL - De fijnschilders van kunst- en cultuurcentrum De Blauwe Schuit exposeren hun werken in de bibliotheek in Hoogkarspel. De werken zijn te zien tot en met eind augustus 2021.

De diverse selectie kunstwerken die te zien zijn in de bibliotheek zijn gemaakt in de lessen fijnschilderen van docent Herman Smorenburg. De techniek van het fijnschilderen is vooral bekend uit de Vlaamse en Nederlandse schilderkunst uit de 17e eeuw. 

Fijnschilderen De Blauwe Schuit

In de cursus fijnschilderen gebruik je moderne materialen om deze eeuwenoude kunstvorm op een eigentijdse manier toe te passen. De gemaakte werkstukken zijn realistisch na geschilderd. Er is gewerkt met acrylverf en met olieverf. De gebruikte technieken zijn allaprima- en glaceertechnieken. Allaprima is het schilderen van nat-in-nat, waarbij er een nieuwe laag verf wordt aangebracht in een nog natte onderlaag. De glaceertechniek is een schildertechniek voor olieverf waarbij laag over laag wordt gewerkt, waardoor er diepe kleurwerking en gedetailleerde vormgeving in de schilderijen ontstaat.

Westfriese Bibliotheken

In verband met de maatregelen omtrent het coronavirus is de bibliotheek beperkt geopend en hanteren zij een maximum aantal bezoekers. Wilt u de expositie bezoeken kijk dan eerst op www.westfriesebibliotheken.nl voor de actuele openingstijden en de bezoekersrichtlijnen in verband met corona.

De Blauwe Schuit is het centrum voor kunst, cultuur en creativiteit in West-Friesland. Zij bieden cursussen en workshops aan voor zowel particulieren als bedrijven en onderwijs, op elk niveau en binnen elke discipline. Meer informatie over De Blauwe Schuit, het cursusaanbod en de docenten via www.blauweschuit.nl.

Schilders van De Blauwe Schuit exposeren in de bibiliotheek van Hoogkarspel.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda