Oude films over Het Grootslag in de Tuf

Cultuur
Polder Het Grootslag viert zijn zeshonderdjarige jubileum door oude films te tonen in Vereenigingsgebouw de Tuf.
Polder Het Grootslag viert zijn zeshonderdjarige jubileum door oude films te tonen in Vereenigingsgebouw de Tuf. (Foto: archief)

BOVENKARSPEL - In het kader van 600 jaar Grootslag worden er 4 februari oude films van het Grootslag getoond in Vereenigingsgebouw de Tuf in Bovenkarspel. De eerste voorstelling start om 14.00 uur.

Films van voor de verkaveling, maar ook korte filmpjes van de land en tuinbouw van nu komen voorbij. De verandering in de sector is groot. We leven in een heel andere wereld waar alles snel moet. Vroeger kon men niet sneller dan dat men zelf kon. Varen naar het land kostte soms anderhalf tot twee uur. Nu mopperen we als we in de file staan en langer dan een uur naar het werk moeten rijden. Om voldoende werkzaamheden te kunnen verrichten gingen ze soms al om vijf uur varen. Want als je bloemkool teelde moest je ook bijvoorbeeld weer anderhalf uur varen naar de veiling. Veel tijd ging verloren aan reistijd. De dagen waren daardoor sowieso lang. Voor de verkaveling is door een aantal amateurs filmbeelden gemaakt en deze kunt u bekijken in het Vereenigingsgebouw. Maar ook het theaterstuk Meisjes van 80, die bij de familie Buysman ruim tien jaar geleden is opgevoerd door onze eigen toneelspelers, is te zien. Een unieke kans om meer te leren over een stukje geschiedenis of om herinneringen op te doen.

Informatie

De entree bedraagt 7,50 euro, inclusief koffie met koek en een pauzedrankje met een hapje. Kaarten zijn te bestellen via de website van Vereenigingsgebouw de Tuf, www.tuf.events. Het is ook mogelijk kaarten aan de deur te kopen.

Jubileum Het Grootslag

Ga voor meer informatie over zeshonderdjaar Grootslag naar de website: www.grootslag600.nl.

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda