Laat je spulllen repareren bij het Repaircafé

Duurzaamheid
Laat je spullen repareren bij Het Repaircafé.
Laat je spullen repareren bij Het Repaircafé. (Foto: aangeleverd)

GROOTEBROEK - Bij een repaircafé denk je al snel aan WD40, soldeerbout en technische kennis. Veel mensen weten niet dat je bij een repaircafé ook heel goed terecht kan voor kleine reparaties van textiel. 

Te denken valt aan een knoop aanzetten, een naadjes naaien, een zoompje zetten, een lusje herstellen en bv. los klittenband. Ook de poppendokter van het repaircafé klopt regelmatig aan bij het naaistation. Het repaircafé wil nadrukkelijk geen concurrent zijn van lokale naaiateliers zijn en richt zich op het repareren van wat mensen redelijk eenvoudig zelf kunnen leren. De vrijwilligers van het naaistation laten zien wat ze doen en kunnen de inbrenger uitnodigen het zelf te doen.

Informatie

Het repaircafé Philadelphia Stede Broec is op 9 maart van 10.00 tot 12.00 uur geopend. Het repaircafé is op de begane grond van gebouw Lamoraal in Grootebroek. De ingang is aan de zijkant aan het Voert (zie beach flag). Er wordt een vergoeding gevraagd voor gebruikte materialen en een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Koffie en thee kosten 0,50 euro. Ga voor meer informatie naar de website: www.repaircafe-philadelphia-stede broec.nl.