Zwemvereniging ‘Hartelus’ viert jubileum

Nieuws
(van links naar rechts) Theo Hogers ,Ans Sijm- Koster, Hans Strietman, Trudy Ligthart-Hoffer, Jan Schouten en Hannie de Haas.
(van links naar rechts) Theo Hogers ,Ans Sijm- Koster, Hans Strietman, Trudy Ligthart-Hoffer, Jan Schouten en Hannie de Haas. (Foto: aangeleverd)

GROOTEBROEK - Zwemvereniging ‘Hartelust’ is er voor hart en vaat patiënten en patiënten met Familiare Hypercholesterolemie (F H ) in Oostelijk West-Friesland. De vereniging is opgericht op 21 maart 1989 en bestaat dit jaar vijfendertig jaar.

De persoonlijke veiligheid van iedereen is voor ons een serieuze zaak. Voorwaarde is dat aspirant leden zelfstandig in staat zijn te zwemmen. Zo beschikt Zwembad ‘De Kloet’, gevestigd aan de Raadhuislaan 8 te Grootebroek, over een luie trap zodat je makkelijk in en uit het water kunt komen. Op de maandagochtend zwemmen we in twee groepen: de eerste van 8.30 uur tot 9.15 uur en de tweede van 9.15 uur tot 10.00 uur. Iedereen zwemt op eigen gelegenheid. Bij aanmelding worden er een aantal gegevens gevraagd. Deze worden vastgelegd in ons zogenoemde ‘Smoelenboek’. Van ieder lid bevat het boek een pasfoto, naam, adres en telefoonnummer van het thuis front. Langs de zijkant van het bad staat een reanimator en een toezicht houder om de zwemmers in de gaten te houden. Ook is er een defibrillator (AED) aanwezig. In het clubgebouw “de Spetter” van zwemvereniging “De Bron” naast het zwembad, kunt U na het zwemmen koffie of thee drinken. Daar wordt ook onze jaarvergadering en de jaarlijkse bingo gehouden.

Nieuwe leden

Zwemvereniging ‘Hartelus’ heeft momenteel 67 leden en ze kunnen nog nieuwe leden gebruiken. De contributie wordt jaarlijks via een automatische incasso afgeschreven en bedraagt 50,- euro per jaar, inclusief koffie of thee. Interesse? Aanmelden kan via Trudy Ligthart-Hoffer via 0618541423 of per mail: vereniginghartelust@gmail.com.