Pannenkoeken bakken in het Doe-Lokaal

Onderwijs
Leerlingen hebben pannenkoeken gebakken in het Doe-Lokaal.
Leerlingen hebben pannenkoeken gebakken in het Doe-Lokaal. (Foto: aangeleverd)

BOVENKARSPEL - School moet vooral leuk en uitdagend zijn, luidde de inleiding bij de opening van het Doe-lokaal in september 2022. En daar hebben de leerlingen van groep zeven en acht van obs ’t Vierspan, locatie De Klim-Op in Bovenkarspel gehoor aan gegeven.

Het was vrijdag 8 maart namelijk weer nationale pannenkoekendag. Basisschoolleerlingen hebben massaal pannenkoeken gebakken voor ouderen. Landelijk werd het nu al voor de zeventiende keer georganiseerd en De Klim-Op deed dit jaar voor de tweede keer op rij mee. De leerlingen van De Klim-Op hebben hun oma’s en opa’s uitgenodigd om deze dag op school van de heerlijk zelf gebakken pannenkoeken te genieten.

Doe-Lokaal

Het Doe-lokaal, speciaal bedoelt voor activiteiten als koken, bakken, techniek en ICT-vaardigheden, is twee jaar geleden feestelijk geopend door wethouder Martien Krijger. In de grote keuken van het Doe-lokaal bakten achttien leerlingen, onder begeleiding van twee ouders van de Ouderraad, zelf pannenkoeken. Maar daar bleef het niet bij. Net als in een echt restaurant, moesten de kinderen naast het bakken van de pannenkoeken ook de tafels dekken, het beslag maken, de gasten ontvangen én hen van pannenkoeken voorzien. En uiteraard ontbrak het gezamenlijk doen van de afwas na afloop niet. Ook burgemeester Ronald Wortelboer kwam kijken hoe de leerlingen het Doe-lokaal hadden benut om daarna aan te schuiven bij de opa’s en oma’s en mee te genieten van een pannenkoek.

Geslaagd

Nadat de eerste groep opa’s en oma’s heerlijk hadden gegeten, werden alle afruim- en schoonmaakvaardigheden uit de kast getrokken, want het Doe-lokaal en het restaurant moesten schoon voor de volgende groep. Na afloop keken de leerlingen terug op een zeer geslaagde ochtend.